Inici Foia de Castalla Acodip celebra un sopar benèfic per a atendre als discapacitats intel·lectuals de...

Acodip celebra un sopar benèfic per a atendre als discapacitats intel·lectuals de la Foia

228
0
COMPARTIR

Centenars de persones s’han bolcat aquest passat cap de setmana a Ibi pe a celebrar el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat. Una efemèride que posa a la vista de tothom a les persones que pateixen qualsevol discapacitat intel·lectual i als ens que s’encarreguen de facilitar-los la vida. A la sub comarca de la Foia de Castalla, aquesta tasca recau en bona mida en l’Associació Comarcal de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (Acodip).

Aquest col·lectiu ha celebrat aquest passat cap de setmana diferents activitats per a donar visibilitat a la seua tasca. Aprofitant l’efemèride també es celebren gales i sopars encaminats a finançar les activitats que associacions d’aquest caire duen a terme amb els seus usuaris. En el cas d’Acodip -que té la seu a Ibi, tot i que atén a persones de totes les poblacions de la Foia de Castalla-, un dels actes centrals ha sigut el sopar de gala.

En ell han participat desenes de persones, que han aportat amb el preu del sopar importants fins per a facilitar la tasca a l’associació. A banda del sopar com a tal, la vetlada ha comptat amb diferents sortejos, jocs, música i balls per part dels usuaris dels centres que gestiona Acodip. Entre ells es troben el Centre Ocupacional Sant Pasqual i les dos llars tutelades que gestiona. Aquests, i els seus usuaris són els principals beneficiaris de les activitats que s’han dut a terme a la vila joguetera.

Manifest

A banda d’això, aquest dilluns 2 de desembre s’ha dut a terme la lectura del manifest que els propis usuaris de les associacions encarregades del seu cuidat han llegit. La pluja ha impedir interpretar el teatre que havien planejat els usuaris dels centres. Associacions com la pròpia Acodip, l’Associació de Familiars de Persones amb Inferemetat Mental (AFEM), Babilón, Somriu, Adibi i el Projecte Somriures han estat presents en aquesta reivindicació del col·lectiu.