Home Destacats Acodip convoca una cursa solidària per a celebrar el Dia Internacional de...

Acodip convoca una cursa solidària per a celebrar el Dia Internacional de la Discapacitat i recaptar fons a Ibi

0
SHARE
Cartell que anuncia la cursa pel Dia Internacional de la Discapacitat a Ibi.

El proper diumenge 3 de desembre es celebra a nivell mundial el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Es tracta d’una d’eixes efemèrides situades al calendari per a visibilitzar a col·lectius que, habitualment, no es troben en la primera línia ni informativa ni social. A les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla existeixen diverses associacions que s’encarreguen de tindre cura d’aquestes persones, moltes de les quals son totalment dependents.

Una d’elles és Acodip, que presta servei d’atenció a persones amb diversitat funcional des d’Ibi i per a tota la Foia de Castalla. L’associació ha convocat una activitat per a visibilitzar als seus usuaris el mateix diumenge 3 de desembre, buscant una doble finalitat. D’una banda, es tracta de fer visible que hi han persones amb diversitat funcional que necessiten atencií; i d’altra, recaptar fons amb els que continuar prestant-los servei. Un servei que és competència de la Generalitat, però que des de fa anys es deriva a ens com Acodip a través de subvencions.

Dos categories

El format amb el que visibilitzar als seus usuaris i recaptar fons per a ajudar-los és una cursa, tant de corredors com de caminants. La distància per a les dos categories és de 10 quilòmetres, encara que els caminants eixiran a les 9.30 del matí mitja hora abans que els corredors. L’esdeveniment compta també amb una Fila Zero mitjançant la qual qualsevol persona pot fer el seu donatiu per a ajudar a Acodip i als seus usuaris.

Aquests darrers estaran presents i animant als corredors i caminants durant la cursa, que eixirà i arribarà a la porta de l’Ajuntament d’Ibi. El preu de la inscripció és de 15 euros.