Home Alcoi Alcoi divulga en encontres de nivell internacional el seu Sandbox Urbà i...

Alcoi divulga en encontres de nivell internacional el seu Sandbox Urbà i la Compra Pública d’Innovació

0
SHARE
L'Alcalde d'Alcoi durant la taula redona sobre el Sandbox en la que ha participat a Barcelona.

L’interés que desperta el Sandbox Urbà d’Alcoi, primer a la Comunitat Valenciana i un dels primers de tota Espanya, és cada vegada més palés. Així ho demostren les cites que estan portant esta setmana a representants tècnics i polítics de l’Ajuntament d’Alcoi a explicar en què consisteix este projecte tant a Alcoi com en congressos i jornades celebrades a Madrid, València i Barcelona.

Aquest dimarts, 7 de novembre, el tècnic de Smart City del Consistori, Pedro Ramiro, va detallar les característiques del Sandbox Urbà en el Congrés Internacional AlcoyTech, organitzat per la Universitat Politècnica de València al seu Campus d’Alcoi.

També dimarts, la Regidora Lorena Zamorano i el tècnic d’Administració General de Fons Europeus del consistori, Francesc Valls, van acudir a la desena edició del congrés Novagob, on van donar a conéixer les principals característiques i etapes del procés d’implantació a la ciutat del Sandbox Urbà. Està caracteritzat per abastar a tot el terme municipal i convertir-lo en un laboratori d’innovació, així com per acceptar propostes relacionades amb qualsevol àmbit en el qual existisca un desafiament urbà específic.

Alcoi, referent junt a grans ciutats

La cita més important d’aquesta setmana és la que s’ha celebrat dimecres en el Smart City Expo World Congress 2023, certamen internacional que té lloc anualment i des de fa 12 anys a Barcelona. Allí, l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha participat en la taula redona ‘Spanish Cities Leading the Testing of Urban Advances’ -“Ciutats espanyoles a l’avantguarda dels avanços urbans”-, on ha presentat el Sandbox Urbà i altres projectes innovadors al costat de representants dels ajuntaments de Madrid, Barcelona, València i Santander.

Segons ha explicat Francés, “amb la participació en aquests fòrums es persegueix reforçar la marca Alcoi com a ciutat innovadora, tractora i generadora de talent, una ciutat atractiva per a empreses i emprenedors que podran testar en un entorn real i controlat que abasta tot el terme municipal les seues solucions a reptes relacionats amb la mobilitat i l’energia, la gestió de residus, la seguretat o la salut”.

Jornades internacionals

Finalment, els tècnics de l’Ajuntament d’Alcoi, Francesc Valls i Pedro Ramiro, participaran aquest divendres 10 de novembre en una taula redona dins de les jornades internacionals ‘Sostenibilitat en territoris i ciutats 5.0″, organitzades per la Cambra Franc-Espanyola de Comerç i Indústria. Tots dos explicaran els detalls de la implantació del Sandbox Urbà d’Alcoi, emmarcat dins del projecte per a l’Impuls i la Gestió de la Compra Pública Innovadora (CPI), dins del marc estratègic de l’Agenda Urbana i subvencionat amb 192.000€ per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI).