Home Alcoi Actaio enceta un nou exercici oferint formació per a fomentar l’ocupació en...

Actaio enceta un nou exercici oferint formació per a fomentar l’ocupació en l’eix Alcoi-Ibi-Ontinyent

0
SHARE
Els tècnics d'Actaio davant la seu d'Ontinyent.

Aquest mes de maig, el nou Equip de l’Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Local d’Alcoi-Ibi-Ontinyent (Actaio), del qual formen part els ajuntaments d’Alcoi, Ibi i Ontinyent, les associacions empresarials FEDAC, IBIAE i COEVAL i les organitzacions sindicals CCOO i UGT, amb la col·laboració de les Mancomunitats de l’Alcoià i el Comtat i la Vall d’Albaida, ha iniciat el Projecte amb alguns nous canvis.

Aquesta nova edició serà coordinada des de l’Ajuntament d’Ontinyent, on està situat l’equip, seguint amb la rotació consecutiva establida des de l’inici del projecte l’any 2016. L’equip tècnic de Actaio està format per 6 professionals, entre els quals es troben 2 tècniques i 1 tècnic de formació, 1 tècnica de recursos humans, 1 auxiliar administratiu de suport i 1 tècnic de comunicació i màrqueting

Línies d’actuació

L’equip ha començat a desenvolupar les propostes per a les accions que es desenvoluparan seguint les línies d’actuació que formen part d’aquest nou projecte: Formació Professional; innovació i qualificació per al desenvolupament local -on es treballarà la qualificació de la població a través del sistema integrat de formació professional, com a resposta a les necessitats del teixit empresarial-; l’empresa com a agent clau per a l’atracció i desenvolupament del capital humà; l’ocupabilitat, igualtat d’oportunitats i inserció laboral a través de noves metodologies adaptades a l’entorn digital; i la consolidació d’estructura territorial i xarxes internes.

Com en anys anteriors, totes aquestes accions s’oferiran a les localitats que comprenen les àrees funcionals del Projecte Actaio (Alcoià i La Vall d’Albaida). El Projecte està subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa Avalem Territori. La subvenció amb la qual ha sigut dotat el projecte correspon a la xifra de 391.049,25 euros.