Home Alcoi Activa Àgora recupera nivells pre pandèmia i fa realitat un de cada...

Activa Àgora recupera nivells pre pandèmia i fa realitat un de cada 3 projectes assessorats

545
0
SHARE

La crisi econòmica i financera de l’any 2008 va provocar un canvi en el paradigma empresarial. Les administracions i ens empresarials es van bolcar des de llavors en fer de l’emprenedoria i la creació d’auto treball un nínxol de riquesa fonamental per a superar la situació econòmica. Eixa tendència, que va provocar el llançament de moltes iniciatives per a dinamitzar la creació de noves empreses, encara continua a dia de hui. És el fonament de programes com ‘Activa Àgora’, una de les iniciatives que té en marxa la ciutat d’Alcoi per a fer realitat idees empresarials.

I a tenor de les dades que barallen tant la Regidoria d’Ocupació alcoiana com el CEEI Alcoi-València, la seua utilitat està demostrada. El programa ha recuperat ja en 2021 dades de propostes empresarials prèvies a la crisi de la Covid19, superant el centenar de propostes. Fins el 6 de juny està oberta la convocatòria d’enguany, que aspira a superar eixes xifres. No obstant, són entre 10 i 15 empreses les que reben assessorament gratuït per part dels dos ens amb la finalitat de convertir-les en realitat. Aproximadament una de cada 3 ho aconsegueix.

MIllora en les dades de l’atur

El fenomen de l’emprenedoria s’ha revelat a Alcoi com una forma útil de millorar les dades d’ocupació a la ciutat i diversificar el teixit productiu. Tot i tractar-se de pimes, aquestes empreses formen part de l’entramat econòmic de la ciutat dels ponts, que ha vist caure substancialment la xifra de persones aturades. Una vegada superada la part més dura de la pandèmia, la capital de l’Alcoià registra una xifra d’aturats que ha davallat dels més de 6.000 als vora 4.500.

L’èxit de programes com ‘Activa Àgora’ fa preveure moltes més edicions futures, tot i que de vegades l’assessorament acaba mostrant la inviabilitat d’alguns dels projectes que es presenten.