Home Alcoià Activada la campanya solidària de la UNDEF que tracta de rescatar als...

Activada la campanya solidària de la UNDEF que tracta de rescatar als artesans dels Moros i Cristians

232
0
SHARE

La Unió Nacional d’Ens Festers (UNDEF) reconeix als seus Estatuts quins són els motius de la seua existència: la protecció, difusió, estudi, desenvolupament i tutela de les Festes de Moros i Cristians en totes les seves característiques, denominacions, entre altres moltes coses. El suport a la Festa en totes les seues vessants es troba entre elles, de forma que l’ens ha activat una iniciativa que ha obert una campanya solidària per ajudar a als artesans dels Moros i Cristians.

La UNDEF mostra així el seu total i incondicional suport a artesans i professionals que estan patint de manera extraordinària els efectes d’aquesta pandèmia. Per això s’han bolcat en aquesta mostra de solidaritat i demanda a el món fester, al que es vol partícep d’aquesta campanya.

Els artesans i professionals de la Festa estan passant per un moment molt crític, ja que amb la suspensió d’esdeveniments festers no tenen per poder subsistir i treure endavant les seves empreses. Són moltes famílies les necessitades que sol·liciten suport, pel que s’ha activat aquesta campanya fins a finals de desembre en busca de donacions.

Els artesans formen part de la cultura festera i la UNDEF no vol deixarlos sols. Per això, s’està recollint des d’1 euro fins la quantitat que cada persona puga donar per intentar ajudar a mitigar el moment pel qual estan passant aquestes empreses.

Després diverses reunions, han acordat crear una Associació d’Artesans a la qual estan tots convidats a unir-se sempre que compleixin amb els requisits que sol·liciten en els seus estatuts. Una proposta llançada per la pròpia UNDEF per a poder-los fer arribar la recaptació d’aquesta iniciativa solidària amb un sector que avarca a centenars de persones a tot l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

La UNDEF sol·licita el suport i solidaritat de tots perquè aquestes Associacions d’Artesans  tinguin esperança. No importa la quantitat de la donació, ja que el veritablement important és que amb cada granet de sorra es pot aconseguir que moltes famílies que estan passant per moments molt complicats vegen un poc de llum entre tanta foscor.

Per a això s’ha obert un número de compte per poder fer les transferències i un número de telefon per fer-les via BIZUM. El compte és a CAJAMAR : ES69 3058 2530 8728 1002 0911 i el telèfon BIZUM el 722.569.214.