Home Alcoi Fins a 70 empreses mostren la seua predisposicio a contractar desocupats a...

Fins a 70 empreses mostren la seua predisposicio a contractar desocupats a Alcoi amb ajudes de 147.000 euros

291
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha regisgtrat fins a 70 sol·licituds per a les subvencions municipals per a afavorir la contractació de persones desocupades. En total es destinaran 146.837,5 euros per a les pimes, micropimes, autònoms, i empreses o entitats sense ànim de lucre amb una plantilla de fins a 250 persones, que tenen el seu centre de treball en Alcoi i han fet la corresponent sol·licitud.

A hores d’ara hi ha hagut 5 contractacions de com a mínim 6 mesos, als qui corresponen 5.000 euros; 5 de contracte indefinit als qui corresponen 13.500 euros; 7 contractes per a dona indefinit amb 26.400 euros; 9 de conversió de temporal a indefinit amb 12.937,5 euros; 8 d’aquest mateix cas però a dona amb 15.500 euros; i 49 reincorporen ERTO amb 73.500 euros. La suma d’aquestes quantitats és de 146.837,5 euros. Cal assenyalar que, de les contractacions realitzades, 17 han sigut a jornada completa i 17  parcial.

Pel que respecta als sectors que han fet les sol·licituds, en el primer lloc està serveis i el comerç minorista amb 10 sol·licituds cadascun, seguits d’estètica amb 9; un total de 5 han fet comerç majorista, indústria, hostaleria i serveis sanitaris, 4 automoció i instal·ladors; 3 esports i fontaneria, 2 audiovisual i 1 transport, construcció, informàtica, alimentació i reciclatge de metalls.

El Regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda, ha destacat la necessitat d’intentar mantenir el màxim nombre de llocs de feina en la ciutat, apostant per la contractació i per les empreses compromeses amb llocs de treball estables: “Des de l’Ajuntament d’Alcoi sabem com és d’important recolzar l’ocupació en uns mesos molt difícils on la crisi sanitària segueix condicionant la situació econòmica. Les empreses i autònoms d’Alcoi han posat el millor de si mateixos als últims mesos per a reconvertir-se i afrontar aquesta nova situació, per això volem ajudar a totes aquelles empresàries i empresaris alcoians que contracten treballadors a mitjà i llarg termini, convertisquen els seus treballadors en indefinits o recuperen a tots els treballadors de l’ERTO amb la intenció de mantenir-los en el temps”.

Les bases de les ajudes definien els imports que podien rebre les empreses alcoianes per a cada contractació que complisca els diferents requisits. Aquestes anaven des dels 1000 fins als 4000 euros. En el cas d’una contractació com a mínim de 6 mesos en jornada completa, l’ajuda seria de 1000 euros, ascendint fins als 1500 euros quan la persona contractada complisca algun dels següents requisits: siga dona, major de 55 anys, menor de 25 o aturat de llarga durada. En el cas que el contracte siga indefinit, l’import ascendiria fins als 3000 euros o a 4000 euros, si la contractada indefinida és dona.

En el cas d’aquelles empreses que hagen convertit un contracte temporal a indefinit podien sol·licitar una ajuda de 1.500 euros, 2.000 si el contracte indefinit és d’una dona. I per últim, també han pogut optar a aquestes subvencions els autònoms i micropimes que han reincorporat a tots els seus treballadors de l’ERTO i es comprometen a mantenir-los contractats durant els pròxims 12 mesos des de la finalització de l’expedient, amb un import de 1.500 euros.