Home Alcoi Activada una nova edició dels Pressupostos Participatius per a la infància a...

Activada una nova edició dels Pressupostos Participatius per a la infància a Alcoi, dotats amb 25.000 euros

0
SHARE

Un any més tornen els Pressupostos Participatius per a la infància d’Alcoi. Des de l’any passat segueixen el mateix sistema que el ‘dels majors’, és a dir, es destina una part per a inversió -en aquest cas 20.000 euros- i una altra per a despesa corrent, 5.000 euros. S’entén com a inversió aquelles despeses destinades a la creació o adquisició de béns materials i que no comporten ni despesa corrent anual ni plurianual, més enllà de les mínimes necessàries per a la seua conservació i manteniment. Amb la despesa corrent es poden fer diferents activitats, són iniciatives que no perduren en el temps.

Participaran en aquesta edició l’alumnat de 6é de pràcticament tots els centres tant públics com concertants d’Alcoi, a més del Consell Local de la Infancia i l’Adolescència (CLIA) i del CPEE Tomàs Llàcer de la ciutat.

Aquest dimecres 10 començarà amb una classe formativa per al professorat. Durant el mes de març i abril es duran a terme 4 tallers: Ens informem, Investiguem, Treballem en equip i Contrastem les propostes treballant en grup. Tant l’activitat formativa com els tallers seran oferits de forma telemàtica. Ja durant la setmana del 10 al 14 de maig es celebraran les votacions. El nombre de propostes que es duran a terme dependrà del seu cost i de la seua viabilitat tècnica.

“Des de l’Ajuntament d’Alcoi apostem per l’Educació en la Participació de la infància de la nostra ciutat. Durant el que queda de curs podran treballar les seues propostes i votar-les. La infància podrà veure com amb les seues idees poden ajudar a millorar la nostra ciutat i veure les seues propostes fetes realitat. Vull agrair la participació dels centres educatius i que creguen en aquest projecte, ja que té com a objectiu educar als nostres joves en participació i fer-los créixer com a persones”, ha afirmat la Regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán.