Home Alcoi ADIF es compromet a fer útil la línia Alcoi-Xàtiva i anuncia obres...

ADIF es compromet a fer útil la línia Alcoi-Xàtiva i anuncia obres de millora per 50 milions d’euros

271
0
SHARE

Després de dècades d’espera, la línia fèrria que uneix Alcoi i Xàtiva rebrà inversions per valor de 50 milions d’euros. Així ho ha confirmat ADIF a Alcoi, on ha presentat les primeres obres per a reparar els efectes de la DANA ‘Glòria’. El calendari de les inversions no està clar per ara, però sí que la primera tanda d’aquestes permetrà una modernització en una infraestructura que es vol recuperar per a fer-la útil a la ciutadania.

Les comarques centrals valencianes, entre les quals es troben les de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, porten dècades amb un sistema públic de transport per tren deficient. La línia fèrria que uneix les ciutats d’Alcoi i Xàtiva, i que hauria de vertebrar aquestes comarques, no cobreix les necessitats dels viatgers, pel que la infraestructura no rep massa usuaris. Tot i això, en 2019 van ser més de 131.000 persones les que van fer ús del tren entre Alcoi i Xàtiva. Una xifra que es vol augmentar gràcies a les inversions que preveu l’Administrador d’Infraestructures Feroviàries (ADIF).

La notícia s’ha conegut el mateix dia que s’enceten els treballs de millora en el tram de 63 quilòmetres que separa les dos capitals de les comarques centrals. Treballs que mantindran la línia tancada durant mes i mig, en el que s’invertiran 700.000 euros per a reparar els danys de la DANA Glòria de principis d’any. Però el compromís al que s’ha lligat ADIF va més enllà, i suposa l’arribada de treballs per valor de més de 50 milions d’euros. Pel moment, es troben en fase de redacció, un procés per al qual es destinarà vora 1 milió d’euros provinents d’uns fons que, afirmen, ja estan mobilitzant-se.

Les obres que s’enceten aquest dilluns 19 d’octubre no solament suposaran reparar les destrosses de Glòria, sinó també una important modernització de la infraestructura fèrria. Els sistemes de control del trànsit de trens per la línia passarà després dels treballs de ser de control telefònic a completament telemàtic. A banda, ADIF es troba immers en un procés de renovació dels combois que podria fer arribar trens híbrids a la línia Alcoi-Xàtiva. Una línia que discorre per un trajecte sinuós i que no està electrificat.

La notícia ha sigut molt ben rebuda pels diferents actors dels interiors alacantí i valencià, que porten dècades reivindicant aquestes inversions.