Inici Alcoi El Campus d’Alcoi de la UPV impartirà el Grau en Enginyeria...

El Campus d’Alcoi de la UPV impartirà el Grau en Enginyeria Informàtica Industrial i Robòtica

60
0
COMPARTIR

El Consell de Govern de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha aprovat els informes de validació i les memòries de verificació del Grau en Enginyeria Informàtica Industrial i Robòtica, que s’impartirà al Campus d’Alcoi de la UPV.
En la UPV també s’impartirà el Grau en Enginyeria Física, concretament a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació del Campus de Vera. Les dues noves titulacions, segons apunta el vicerector d’Estudis, Qualitat i Acreditació, Eduardo Vendrell, “han de ser autoritzades primer pel Consell d’Universitats i posteriorment per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. Si es compta amb l’autorització abans del pròxim estiu, començarien a impartir-se en el pròxim curs 2021-2022”.
Vendrell contínua dient que “ens devem a la societat i hem de gestionar recursos públics. Crec que en aquests anys, totes les anàlisis i tots els títols han tingut èxit. Això indica que els procediments que tenim arbitrats en la UPV funcionen”.
El Grau en Enginyeria Informàtica Industrial i Robòtica s’impartirà al Campus d’Alcoi de la UPV amb 50 places oferides. Aquest nou títol té com a objectiu la formació de professionals competents amb profunds coneixements d’Enginyeria Informàtica i Robòtica, capaces d’abordar el desplegament de la Indústria Intel·ligent o Indústria 4.0, un paradigma de fabricació industrial en la qual tots els sistemes productius estan fortament informatitzats i interconnectats.
Centre d’Investigació en Direcció de Projectes, Innovació i Sostenibilitat (PRINS)
Finalment, en un altre ordre de coses, el Consell de Govern de la UPV ha aprovat la creació del Centre d’Investigació en Direcció de Projectes, Innovació i Sostenibilitat (PRINS), l’origen de la qual està en el Grup d’Investigació de Disseny i Direcció de Projectes del Departament de Projectes d’Enginyeria de la UPV.
José Capilla, vicerector d’Investigació, Innovació i Transferència, apunta que es tracta de “un grup d’investigadors molt puixant que està apostant per un nou enfocament dels projectes en enginyeria, orientats cap a l’eficiència energètica i la sostenibilitat”.
PRINS reuneix un total de 13 investigadors amb experiència i trajectòria en la col·laboració amb el teixit industrial més pròxim, professionals de capital social i presència en xarxes internacionals, amb potencial per a captar fons competitius europeus.