Home Alcoià AEFJ insisteix en la necessitat de declarar essencials joguets i productes per...

AEFJ insisteix en la necessitat de declarar essencials joguets i productes per a xiquets durant la pandèmia

516
0
SHARE

ASEPRI -Associació Espanyola de Productes per a la Infància- i AEFJ -Associació Espanyola de Fabricants de Joguets- són dues entitats preocupades pel benestar de la infància a Espanya i porten sol·licitant al Govern, des del passat mes de març, que incloga entre els comerços essencials als de pericultura, confecció i calcer infantil i joguets per garantir el subministrament d’aquests productes per a nadons i nens, assegurances i certificats durant aquesta pandèmia.

De les 17 comunitats autònomes, només la d’Astúries i Andalusia, sí s’han fet ressò d’aquesta urgent necessitat social, permetent l’obertura de comerços de puericultura i joguets per a atendre les necessitats de les famílies en aquests mesos de restriccions i confinaments. ASEPRI I AEFJ sol·liciten a el Govern d’Espanya i a les 17 autonomies que en tot territori nacional els productes de puericultura, confecció i calçat infantil i joguines siguin declarats com essencials, ja que són imprescindibles per a garantir la seguretat i benestar dels nadons i nens i que, per tant, es permeti la seva distribució en establiments físics i no només en línia.

Els articles de puericultura garanteixen la seguretat dels nadons, el seu benestar físic i emocional, la seva correcta mobilitat, alimentació, higiene diària, descans i desenvolupament psicomotriu. Per la seva banda, el joguet i el joc és essencial per al desenvolupament físic, però també psicològic i emocional dels nens, que té una especial rellevància en uns moments tan angoixants com els viscuts. Mitjançant el joc els xiquets canalitzen els seus sentiments i expressen les seves emocions, assimilant i comprenent el que succeeix, al temps que li permet gaudir de temps de qualitat en família. Però és important que els pares reben assessorament per conèixer i descobrir quin és el joguet més adequada per als seus fills depenent del seu moment evolutiu o de les seves necessitats.

En conseqüència, els establiments físics que els comercialitzen i proporcionen l’assessorament expert indispensable per a la compra d’aquests articles, han de ser declarats com a establiments essencials en situacions de pandèmia. Els articles per a la infància que sol·licite que siguin declarats essencials són: bressols i minibressols, matalassos de bressol, llençols i vànoves indispensables per al descans de el nadó; cadires per a l’automòbil i sistemes de retenció infantil obligatoris per Llei i indispensables per als desplaçaments essencials amb el nadó; cotxets de nadó per a poder desplaçar-se en les situacions que ho requereixin; articles de lactància, biberons i estris d’ajuda als àpats per garantir la correcta alimentació dels nadons; trones per garantir un espai segur i homologat per a l’alimentació de el nadó a casa; banyeres infantils homologades i articles necessaris per a la higiene infantil; humidificadores, aspiradors nasals, sèrums fisiològics i tots els articles per a la salut respiratòria de el nadó a casa; roba i calçat de nadó fins a 36 mesos i tèxtils necessaris per a la cura de l’acabat de néixer; i joguets i jocs.

Aquests productes essencials per a nadons i xiquets necessiten per a la seva adquisició d’un assessorament especialitzat en el punt de venda físic que suposa el 93% de les vendes, i que en molts casos no pot realitzar-se online. Un assessorament que determina l’elecció de l’article més adequat en funció de les necessitats i de l’etapa vital de l’infant.