Home Alcoi AFA Alcoi es situa com a referent regional en Alzheimer però reivindica...

AFA Alcoi es situa com a referent regional en Alzheimer però reivindica suport institucional

0
SHARE

La celebració del Dia Mundial Contra l’Alzheimer es retardarà uns dies enguany a Alcoi per la Fira Modernista. Tot i això, són un seguit d’activitats les que es programen per a divulgar les accions i la formació que ofereix AFA Alcoi per a ajudar als malalts d’Alzheimer i les seues famílies. Tot dins d’un ens considerat referent regional en l’atenció a aquesta patologia i que dona suport i ajuda a més de 500 persones a la muntanya alacantina. Compta inclús amb llista d’espera, i n’espera encara més.

El proper 21 de setembre es celebra arreu del món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, una patologia degenerativa que elimina tot record de la ment de la persona que la pateix. Aquesta malaltia està tenint cada vegada una major incidència, especialment en persones majors de 50 anys. I tot sense que, per ara, es coneguen les causes, els efectes sobre el cervell humà o, sobre tot, la forma d’aturar-la. Un fet que exigeix de grans inversions en investigació, tal i com està demanant-se des del simpòsium que està celebrant-se aquesta setmana a València.

En ell ha participat l’Associació de Familiars i Amics de Persones amb Alzheimer d’Alcoi i Comarca, AFA, considerada com un dels referents de l’atenció sociosanitària amb aquesta patologia. De fet, l’ens gestiona un dels dos centres d’atenció a malalts d’Alzheimer que existeixen a tot el País Valencià, pel que la seua opinió és tinguda ben en compte pel sector. A dia de hui, AFA Alcoi atén a més de 500 persones, 100 de les quals són malaltes d’Alzheimer, i registra llistes d’espera als seus dos centres. Per això, consideren que és necessari un major suport per part de les administracions per a atendre una xifra creixent d’usuaris en aquest tipus d’instal·lacions. Afirmen que en uns 15 o 20 anys la xifra de malalts d’Alzheimer serà molt superior a l’actual.

Per a donar difusió a la seua tasca com associació, AFA Alcoi ha programat una sèrie d’activitats per a commemorar el Dia Mundial contra l’Alzheimer. Una programació que s’ha desplaçat més enllà del 21 de setembre per la coincidència amb la Fira Modernista d’Alcoi. Entre elles s’inclouen visites teatralitzades en les que intervenen usuaris dels centres d’AFA a Alcoi, punts d’informació en torn a la malaltia i activitats com zumba o teatre, amb les que l’ens busca fons per a continuar amb la seua tasca.

També des d’AFA Ibi han convocat un taller de prevenció per al proper 24 de setembre a la seua seu, que incideix en les teràpies sense fàrmacs.