Home Economia Experts internacionals reiteren l’eradicació com a mètode per a aturar la xylella...

Experts internacionals reiteren l’eradicació com a mètode per a aturar la xylella fastidiosa

0
SHARE

Una vegada més, diferents investigadors internacionals de països iberoamericans han tornat a incidir en que l’eradicació d’exemplars infectats per la xylella fastidiosa és, a dia de hui, l’única forma d’aturar la plaga. Des fa més de dos anys, aquesta bactèria ha entrat en terres del nord de la província d’Alacant, posant en risc les collites d’ametla, un dels productes agraris dels que viuen més famílies a comarques com El Comtat o la Marina Alta.

Ara mateix, són desenes de mils d’exemplars d’ametler es que han sigut arrancats dels camps aquestes comarques. Un fet que ha causat un profund malestar entre els agricultors, que a pesar de rebre ajudes de la Conselleria d’Agricultura, han perdut molt més del que suposen les subvencions. Reivindiquen que es busquen mètodes alternatius de controlar l’epidèmia sense perdre el seu mètode de vida.

Els experts que han recomanat de nou l’eradicació, això sím opten per obtenir, mitjançant la investigació, cultius resistents a la bactèria. Tot dins d’un pla de contenció en el que les autoritats regionals, que sí executen els treballs d’eradicació, no tenen capacitat de decisió. Eixa competència pertany únicament a la Unió Europea.