Home Alcoi AFA Alcoi i Novaterra, guardonats amb els Premis Valora a la solidaritat...

AFA Alcoi i Novaterra, guardonats amb els Premis Valora a la solidaritat pel Rotary Club Alcoi Font Roja

0
SHARE
Representants del Rorary Club Alcoi Font Roja junt amb els guardonats amb els Premis Valora.

El passat dissabte 11 de març es va celebrar un dinar solidari a l’Hostal Savoy amb l’objectiu de fer el lliurament dels Premis Valora que entrega el Rotary Club Alcoi Font Roja a la ciutat. Aquests premis concedeixen l’oportunitat de visibilitzar, reconèixer i premiar el treball de les diferents associacions i persones solidàries dAlcoi i comarca.

Aquest acte és una gran oportunitat per a les entitats, ja que poden donar a conèixer la seua tasca diària i aconseguir que més persones donen suport a la causa que defensen. També s’han detallat les activitats i projectes que duen a terme des de l’ens per a millorar la situació de les persones desafavorides de la nostra comunitat.

Valga com a exemple el repartiment de jocs per a xiquets de la beneficència i altres entitats, facilitar aliments frescs a famílies que lluiten per sortir de la seva difícil situació, amb la col·laboració de Creu Roja, Mercat de Sant Roc; i el suport de tants col·laboradors amb el seu Carnet Solidari, ampliar el centre de formació i protecció de menors en risc d’exclusió social, etc…

Pel que fa al jurat, es van reunir el 3 de març passat amb l’objectiu d’analitzar les tasques dutes a terme per les 15 associacions candidates per poder determinar els guanyadors. Aquesta comitiva va estar composta per diferents actors socials de la ciutat, a més de per 5 socis per part del Rotary C. A. Font Roja.

“Encara que haurien d’haver guanyat tots per la seva gran tasca solidària”, com indicava Rafa Doménech, president del RCA Font Roja, finalment, els guanyadors del premi Valora i Valora Júnior es van lliurar a L’Associació de familiars i amics de malalts d’Alzheimer d’Alcoi i Comarca (AFA Alcoi) i Novaterra Jove, respectivament.

La tasca dels premiats

Cal destacar la tasca d’AFA Alcoy, que fa uns quants anys que ajuda i facilita eines i serveis als malalts d’Alzheimer i les seves famílies. No només ajuden de manera econòmica, sinó que també signifiquen un gran suport per als familiars i afectats per aquest trastorn.

D’altra banda, NovaTerra Jove és un projecte que naix per potenciar l’ocupació dels joves que, per determinades circumstàncies, no estudien ni treballen i que, a més, han tingut més dificultats per a la seva integració social. Novaterra Jove els ajuda a aconseguir ser independents per gestionar el seu camí. De la mateixa manera, també aposten per impulsar el voluntariat de les persones joves amb l’objectiu d’implementar-ne els valors.

Per a Rotary Alcoi Club Font Roja és un orgull visibilitzar i reconèixer cada any diferents associacions que es dediquen a defensar i donar suport a diferents causes que mostren l’esperit solidari de la ciutat d’Alcoi i comarca.