Home Agricultura Agricultura inicia els tràmits per augmentar les indemnitzacions pels arbres afectats per...

Agricultura inicia els tràmits per augmentar les indemnitzacions pels arbres afectats per la Xylella

0
SHARE
Imatge de la reunió

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Energètica, Isaura Navarro, responsables de sanitat vegetal del seu departament, diverses organitzacions agràries i col·lectius d’afectats han celebrat aquest dimarts la primera reunió de seguiment de la plaga de la Xylella fastidiosa de 2023.

Entre 2017 i 2020, la plaga ha afectat 63 municipis de la Comunitat Valenciana, la major part localitzats a la província d’Alacant, amb un total de 4.611 mostres positives de 21 espècies vegetals diferents. Les últimes dades, fetes públiques en la reunió pels tècnics de la conselleria d’Agricultura, mostren que s’han detectat 286 nous casos positius de 14 espècies vegetals diferents.

Més diners per cada arbre

Isaura Navarro ha insistit en la necessitat d’augmentar el preu que es paga per cada arbre afectat per esta plaga. En l’actualitat el preu màxim per cada exemplar arrancat és de 28 euros. Un estudi de la Universitat Politècnica de València, encarregat per la conselleria, determinarà quina serà la quantitat aplicable per al futur.

La consellera també ha destacat que Agricultura augmentarà la difusió de les ajudes a les noves plantacions d’arbres perquè els afectats coneguen aquestes subvencions, facilitarà els tràmits d’accés a este programa per incentivar el manteniment dels cultius i incrementar les ajudes.