Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi concedeix a Miguel Linares la beca d’Estudis Musicals ‘Antonio Pérez...

L’Ajuntament d’Alcoi concedeix a Miguel Linares la beca d’Estudis Musicals ‘Antonio Pérez Verdú’

132
0
SHARE
Miguel Linares, músic becat

Un any més, l’Ajuntament d’Alcoi ha atorgat la Beca d’Estudis Musicals “Antonio Pérez Verdú”, dirigida a persones que hagen finalitzat els seus estudis de Grau Professional de Música, amb edat màxima de trenta anys i que tinguen vinculació amb la ciutat, bé per motius de naixement o residència, formació o participació en les entitats musicals de la ciutat. La finalitat d’aquesta beca, dotada amb 2.250 euros és ajudar un músic novell a realitzar els estudis de perfeccionament musical.

En aquesta ocasió, la beca ha sigut concedida a Miguel Linares Navarro, format en el Conservatori Superior de Música d’Aragó i que,  després d’haver-se graduat en el Koninklijk Conservatorium de la Haia, als Països Baixos, va realitzar el seu Postgrau en especialització orquestral amb la Real Filarmonía de Galícia. Linares està actualment estudiant el segon curs del Màster d’Interpretació i Investigació en l’Especialitat de Trompa en el Conservatori de la Haia.

En el seu currículum destaquen, entre altres, col·laboracions amb orquestres com la Philarmonie Zuidnederland (Eindhoven), la Phion Orkest (Arnhem) o l’Orquestra de la Setmana de la Música Religiosa de Conca i amb formacions com el Ensemble de vent de l’Orquestra Filharmònica de Rotterdam o la Camerata de Salzburg. A més, ha format part de joves orquestres com les de Romania o Holanda, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, la Jove Orquestra i Cor de la Comunitat Autònoma de Madrid o la Jove Orquestra de la Jove Orquestra Federal de la Comunitat Valenciana.

Segons ell mateix explica, “des dels meus inicis amb la Música Nova, la Jove Orquestra Simfònica Alcoiana i amb la posterior continuïtat amb l’OSA, tenia clar que volia dedicar-me a ser trompista en una orquestra professional. Ara amb 25 anys i en el tram final del màster, comence a tindre cada vegada més experiències i oportunitats, així com proves per a entrar a orquestres professionals i més responsabilitats, la qual cosa és estressant, a vegades. Però amb la satisfacció que la música m’ha donat fins ara i em donarà, paga molt la pena”.

Afegeix que amb aquesta beca “podré costejar el preu de la matrícula d’aquest curs i em serà de gran ajuda, ja que com tots sabem, la vida cada vegada està més cara. També em fa especial il·lusió poder ser l’estudiant premiat. Fa anys que, per qüestions d’estudi, no visc a Alcoi i que la teua ciutat et concedisca aquesta beca, a part d’animar-me a seguir, també enforteix aqueix sentiment de pertinença a Alcoi que mai perdré.”.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha destacat que “un any més, aquesta beca ajuda el talent format a Alcoi a perfeccionar i millorar la seua tècnica musical, una disciplina artística amb tant d’arrelament a la nostra ciutat, que ha vist nàixer a grans figures de la interpretació i la composició musical”.