Home Destacats AIJU desenvolupa materials per a impressió 3D que bloquegen camps magnètics i...

AIJU desenvolupa materials per a impressió 3D que bloquegen camps magnètics i són aplicables a la medicina

0
SHARE

Es tracta d’un nou filament elèctricament conductor, matèria primera que utilitzen les impressores 3D de FDM, amb una formulació de fluorur de polivinilideno (PVDF) i grafè que és òptim en aplicacions d’hospitals, equipament mèdic, telecomunicacions, automoció i la fabricació de elèctrodes. Aquest nou material de grau tècnic, únic en el seu rang en el mercat que ha estat desenvolupat en el marc de finançament SMARTEureka, podria reduir en un 40% els temps de fabricació d’elèctrodes per electroerosió i un 30% el seu cost de producció.

El consorci del projecte EDM-Additive, coordinat per Tallers Tibi, participat per Add North 3D, + 90 3D Digital Factory, AIJU i la Universitat de Les Palmes de Gran Canària ha desenvolupat un nou material per a impressió 3D que permetrà crear peces més lliures i amb apantallament electromagnètic, apte per bloquejar camps electromagnètics.

Aquesta nova formulació basada en fluorur de polivinilideno (PVDF) i grafè és l’únic filament polimèric de grau tècnic en el mercat. Serà òptim per a aplicacions en hospitals, equipament mèdic, telecomunicacions, automoció i elèctrodes. En aquest últim camp, el material podrà reduir un 40% els temps de fabricació dels elèctrodes i un 30% el seu cost.

El mercat dels filaments conductors és un mercat jove però amb un ampli recorregut. Fins aquest moment, els filaments elèctricament conductors han estat limitats per factors com la conductivitat elèctrica, els costos elevats, fragilitat o el seu baix punt de fusió. El projecte EDM Additive -nous elèctrodes d’electroerosió fabricats amb materials elèctricament conductors mitjançant fabricació additiva- buscava el desenvolupament de nous materials conductors per modelat per deposició fosa.

Amb el desenvolupament i assaig dels mateixos, la companyia ha millorat la seva facilitat d’impressió, precisió dimensional i estabilitat, potenciant d’aquesta manera la conductivitat elèctrica obtinguda tant en els filaments com en les peces fabricades mitjançant FDM. Després d’aquesta fase, s’aplicaran diversos processos de recobriments per verificar el seu efecte en la conductivitat dels filaments i les peces per aconseguir la conductivitat requerida per als processos d’electroerosió o EDM.