Home Alcoià AIJU posa en marxa cursos gratuïts per millorar la capacitació del teixit...

AIJU posa en marxa cursos gratuïts per millorar la capacitació del teixit empresarial de la comarca

0
SHARE

Es tracta de cursos gratuïts subvencionats per la Unió Europea –Next Generation EU- a través de LABORA i REDIT
En les accions formatives participaran prop de 150 persones, principalment treballadors i treballadores ocupades de la Comunitat Valenciana

L’Institut Tecnològic del Producte Infantil i d’Oci AIJU desenvoluparà, durant el primer semestre de l’any, una sèrie d’accions formatives gratuïtes dirigides a millorar la capacitació del teixit empresarial de la comarca.

Aquest procés formatiu, subvencionat per la Unió Europea –NextGenerationEU- a través de LABORA i REDIT, estarà format per més d’una desena de cursos de formació, en els quals participaran prop de 150 persones, prioritàriament treballadors i treballadores ocupades de la Comunitat Valenciana.

Com explica Paloma Riquelme, responsable de Formació de AIJU, “es tracta d’accions de formació, dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència, per a la qualificació i reciclatge de la població activa en sectors estratègics, amb l’objectiu de millorar i acreditar les seues capacitats”.

En total es tracta de 445 hores de formació d’alt nivell i especialització, de caràcter gratuït, tant per a les empreses com per als treballadors i als cursos dels quals podran accedir també un percentatge de persones desocupades.

“Els alumnes que realitzen el nombre d’hores exigit podran sol·licitar l’Acreditació de Competències Professionals. L’objectiu fonamental és acreditar oficialment la trajectòria laboral i formació dels treballadors, amb un procediment molt senzill i amb clars beneficis tant per a l’empresa com per als empleats”, indica Paloma Riquelme.

Cal destacar que els cursos aborden diferents temàtiques com a disseny CAD per a motles, gestió de qualitat i prevenció riscos laborals i mediambientals, injecció de materials plàstics, programació bàsica d’autòmats o logística i magatzematge, entre altres.

Les empreses o persones interessades a realitzar un d’aquests cursos poden obtenir més informació i realitzar la inscripció en la pàgina web www.aiju.es/formación, al telèfon 96 555 44 75 o al correu electrònic formacion@aiju.es.