Inici Destacats AIJU disposa d’una impressora 3D única a Europa per a facilitar intervencions...

AIJU disposa d’una impressora 3D única a Europa per a facilitar intervencions i formació mèdiques

146
0
COMPARTIR

Els nous materials, afegits a la tecnologia d’impressió en 3D han fet d’AIJU un referent ja no sols per a la indústria. L’ens compta amb una impressora única a Europa capaç de replicar òrgans humans. Amb ells, els metges poden avaluar als pacients i les seus patologies sense haver d’utilitzar cirurgia en els pacients. Una tecnologia també aplicable a la formació en les facultats universitàries de Medicina.

Històricament, una de les mesures que els metges han hagut d’utilitzar per aprendre el seu ofici suposava tractar amb cadàvers. En ells duien a terme les pràctiques amb les que adquirir els coneixements que, posteriorment, ajudaran a salvar vides. La diagnosi de patologies, tot i haver avançat molt gràcies a la tecnologia, no permet als doctors poder palpar allò danyat en un cos a no ser que s’intervinga en ell. Totes dos són situacions que ara han canviat gràcies també a la tecnologia i la innovació aplicada al món de la medicina.

Des de fa 12 anys, l’Institut Tecnològic del Plàstic, AIJU, treballa amb la impressió en 3D per a aplicar els avanços que aconsegueix per a la indústria del plàstic. Però ara l’ens ha donat un pas més gràcies a que disposa d’un d’aquests dispositius únic a tota Europa. És una impressora 3D capaç de replicar qualsevol òrgan humà. Pren les mesures reals d’arxius com tomografies per a imprimir una còpia exacta de la part de cos que es vol analitzar. I a més, permet als metges tenir en les seues mans l’òrgan amb una textura idèntica a la de la carn humana gràcies als avanços en nous materials aplicables al sector sanitari. Un fet que possibilita un millor anàlisi de les patologies sense haver d’envair el cos humà.

Aquesta tecnologia ja està sent testada per diferents centres hospitalaris i preveu arribar prompte a les aules universitàries de Medicina. La possibilitat de detectar amb imatge i tacte no invasiu patologies o problemes de salut pot millorar ostensiblement els tractaments de diverses patologies, entre elles les cardiovasculars. La seua aplicació a l’àmbit formatiu també ajudarà als futurs metges a conèixer d’una forma més aproximada i menys arriscada les patologies dels pacients gràcies a la impressió de la seua manifestació amb tecnologia 3D.

AIJU treballa per a fer arribar aquests elements com més aviat millor als centres hospitalaris i formatius per a optimitzar l’atenció i la formació sanitàries.