Home Educació AIJU formarà gratuïtament a 154 operaris dels sectors plàstic i químic valencians

AIJU formarà gratuïtament a 154 operaris dels sectors plàstic i químic valencians

519
0
SHARE

L’Institut Tecnològic del Producte Infantil i d’Oci (AIJU) formarà a 154 persones, majoritàriament empleats d’empreses del sector químic i plàstic ubicades a la Comunitat Valenciana. Els cursos que inclou aborden diferents temàtiques i àrees d’especialització clau per a moltes d’aquestes companyies i estan sent molt demandades per aquests sectors.

Es tracta de 12 accions formatives, subvencionades per LABORA que començaran a mitjans de desembre i s’impartiran en AIJU fins a mitjans de 2021. Les accions, que preferentment estan encaminades a treballadors en actiu, també formaran a un percentatge de persones en situació de recerca de feina. En total es tracta de 251 hores de formació gratuïtes, tant per a les empreses com per als treballadors.

A la convocatòria d’engany, com a novetat i a causa de la situació econòmica ocasionada per la pandèmia, les persones treballadores que es troben en situació de suspensió de contracte o de reducció de jornada com a conseqüència d’un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) podran participar en aquest tipus de cursos.

Per a aquest col·lectiu, aprofitar aquests períodes de temps per millorar la seva formació pot ser una excel·lent oportunitat, ja que sense dubte contribuiran a incrementar o diversificar la seva capacitació professional en ocupacions altament demandades pel teixit industrial. Per aquest motiu, les persones en ERTO es consideraran col·lectius prioritaris per a la realització d’aquest tipus d’accions formatives.

Diferents temàtiques

Els cursos giren al voltant de diferents temàtiques com defectes en peces injectades (16 hores), operacions de transformació de termoplàstics per injecció (20 hores), plàstics biodegradables (12 hores), disseny, construcció i condicionat de motlles amb termoplàstics (20 hores) , envasos plàstics per a ús alimentari (16 hores), aditivació de plàstics (16 hores), control de qualitat i caracterització de materials plàstics (20 hores), coordinació i control de la transformació de termoplàstics (45 hores), operacions d’extrusió amb materials termoplàstics (20 hores), fonaments de el sistema de gestió de qualitat mediambiental UNE-EN-ISO-14001 (8h), carretons elevadors i la seva càrrega (8h), gestió de qualitat i prevenció de riscos laborals i mediambientals (UF0721 (50 hores).

Especialitats demandades

Alguns d’aquests cursos són unitats formatives de certificats de professionalitat pel que, al cursar-les, s’obté una acreditació parcial de la titulació oficial a la qual corresponen.
Aquelles especialitats a les quals es destinaran un major nombre d’hores estan relacionades amb els materials termoplàstics i els seus processos de transformació, a més d’abastar també altres temàtiques molt demandades per la indústria com gestió de qualitat, medi ambient o configuració de motlles

Segons ha destacat la responsable de formació d’AIJU, Maite Romero “des AIJU animem a les empreses a participar en aquestes accions formatives, ja que és una oportunitat per millorar la capacitació i el saber fer d’una quantitat important de treballadors de la comarca. Atès que poden assistir un nombre elevat de participants d’una mateixa empresa, és primordial contactar com més aviat millor amb l’àrea de Formació d’AIJU, ja que per a la selecció d’alumnes és important tenir en compte l’ordre de la sol·licitud”, ha subratllat.