Home Cocentaina Cocentaina activa una ruta guiada per a conèixer els detalls de la...

Cocentaina activa una ruta guiada per a conèixer els detalls de la seua muralla del segle XIII

176
0
SHARE

Cocentaina ofereix des d’aquest passat pont de la Constitució als turistes la nova ‘Ruta de la Muralla’, un itinerari dissenyat per la Regidoria de Turisme que permetrà recórrer, mitjançant punts d’informació, el cercat defensiu medieval que es va construir a partir del segle XIII. Aquests nou punts permeten conèixer de primera mà aspectes múltiples de la mateixa muralla, com ara la tècnica de construcció, els portals, el comerç en la Cocentaina medieval o el dret de pontatge.

Una ruta autoguiada, d’una hora de duració, i dotada de recursos accessibles, com panells en braille o llenguatge de signes, que pot realitzar-se, bé amb un plànol digital -en format de descàrrega disponible en la web de l’Ajuntament- o amb una guia en paper que caldrà sol·licitar a l’oficina Tourist Info allotjada al Palau Comtal.

El regidor de Turisme contestà, Ivan Jover, ha destacat la importància d’aquest nou recurs, perquè “la ruta de la muralla ha estat un projecte que portem endavant gràcies a les ajudes de Turisme Comunitat Valenciana i on han col·laborat grans professionals mitjançant l’assessorament, la il·lustració, el disseny i la dotació de recursos per a fer d’aquesta una ruta totalment accessible. Un itinerari per a posar en valor un dels nostres Béns d’Interés Cultural més coneguts i que de segur es decideixen a recórrer molts dels turistes que ens visiten”. Igualment, el regidor ha avançat que s’està treballant en la redacció del Pla Director de la Muralla i en el Pla Especial de Protecció per a final d’any.