Home Alcoià AIJU oferta 30 places per a formar desocupats en transformació de polímers...

AIJU oferta 30 places per a formar desocupats en transformació de polímers per a abastir al sector plàstic

528
0
SHARE

L’Institut Tecnològic de Producte Infantil i d’Oci (AIJU) impartirà, entre desembre de 2020 i juny de 2021 a les seves instal·lacions, dos cursos gratuïts per a persones desocupades -o en situació de ERTO- sobre transformació de plàstics. El primer dels cursos, denominat ‘Operacions de transformació de polímers termoplàstics’, és un certificat de professionalitat de nivell 2, amb una durada de 570 hores i inclou 5 mòduls formatius. El segon curs és també de transformació de plàstics, però de nivell 3 ‘Organització i control de la transformació de polímers termoplàstics’, la seva durada és de 700 hores i, a l’igual que l’anterior, té un mòdul de pràctiques en empreses.

Les dues formacions, finançades per la Generalitat Valenciana mitjançant el Servei Valencià d’Ocupació i Formació LABORA i cofinançat pel Fons Social Europeu, s’emmarquen dins de la convocatòria de subvencions públiques de el Programa de Formació Professional per a l’Ocupació.

Aquest tipus de subvencions tenen entre els seus objectius estratègics la millora efectiva de l’ocupabilitat dels valencians, i fixen com a objectiu específic el de millorar la qualificació professional dels treballadors al llarg de tota la seva vida laboral i que aquesta respongui a les necessitats dels sectors econòmics.

Certificat de professionalitat

Aquestes accions formatives gratuïtes que durà a terme AIJU responen a les necessitats de qualificació de la comarca, ja que sovint des del teixit industrial es llancen ofertes d’ocupació que a vegades queden sense cobrir per manca de professionals formats a la zona. Amb la finalització d’aquests cursos, els alumnes i les alumnes que els superen de manera favorable, obtindran un certificat de professionalitat, titulació oficial i reconeguda a tot el territori nacional.

Cal destacar, que, al el tractar-se d’certificats de professionalitat, els alumnes han de tenir una titulació prèvia d’accés. En el cas del primer curs, és necessari acreditar formació en ESO o certificat similar d’FP. En el cas del segon curs, el nivell formatiu requerit ascendeix a Batxillerat o FP equivalent.

A la convocatòria d’aquest any, com a novetat i a causa de la situació econòmica ocasionada per la pandèmia, les persones treballadores que es troben en situació de suspensió de contracte o de reducció de jornada com a conseqüència d’un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) podran participar en aquest tipus de cursos.

Per a aquest tipus de col·lectius, aprofitar aquests períodes de temps per millorar la seva formació pot ser una excel·lent oportunitat, ja que sense dubte contribuiran a incrementar o diversificar la seva capacitació professional, en ocupacions altament demandades pel teixit industrial. Per aquest motiu, les persones en ERTO es consideraran col·lectius prioritaris per a la realització d’aquest tipus d’accions formatives.

Per a la responsable de formació d’AIJU, Maite Romero, “l’objectiu d’aquest tipus de cursos és doble. D’una banda, pretén aconseguir l’activació de persones desocupades per reforçar la seva ocupabilitat i competències professionals i, d’altra banda, es tracta de proveir a les empreses de la comarca de persones especialitzades en les àrees de major activitat en la indústria de la zona”.