Home Alcoi Un decàleg aconsella als patges dels Reis Mags a Alcoi com regalar...

Un decàleg aconsella als patges dels Reis Mags a Alcoi com regalar joguets no sexistes cara al Nadal

349
0
SHARE

En aquestes dates tan especials, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi ha elaborat un decàleg per a triar jocs i joguets no sexistes ni violents amb la intenció que els qui vagen a fer regals aquest Nadal, reflexionen abans de comprar i tinguen en compte les recomanacions. A més, ha posat a disposició dels diferents comerços de la ciutat bosses de paper per a fer regals, que visibilitzen la campanya del joguet no sexista 2020.

El decàleg, entre altres coses, explica que no hi ha joguets de xiquets o xiquetes, sinó que el joc és lliure i espontani. També indica que les etiquetes socials del blau i el rosa són estereotips que limiten la creativitat. A més, fa una sèrie de recomanacions com que cal triar joguets que mostren la diversitat de cada persona, amb els quals xiquets i xiquetes estiguen cooperant i compartint espais, tant públics com domèstics.

S’ha de regalar joguets que ajuden a promoure les capacitats i habilitats personals, que potencien la igualtat en la participació i el desenvolupament de sentiments i afectes, evitant joguets, jocs i videojocs violents. S’ha d’educar per resoldre els problemes de forma positiva, constructiva i creativa, amb una bona elecció de joguets també s’està educant.

“Un any més des de la Regidoria d’Igualtat i amb motiu de les dates nadalenques, volem conscienciar a la ciutadania de la importància de l’elecció de joguets sense condicionants de gènere a l’hora de fer un regal. Els joguets faciliten el desenvolupament de les diferents capacitats cognitives en xiquets i xiquetes, les quals els preparen per al futur. Els joguets que reprodueixen els estereotips de gènere, limiten el seu desenvolupament i perpetuen la desigualtat existent”, afirma la Regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia, qui afig que “no hi ha joguets ni de xiquets ni de xiquetes, el joc és lliure i espontani. Una bona elecció de joguets parteix de la base que no siguen violents, fomenten l’expressió dels afectes, la creativitat i promoguen la cooperació. Educar en la igualtat a través dels jocs i regals no sexistes, contribueix a aconseguir una societat més igualitària. Aquest Nadal, Regala Igualtat!”.