Home Alcoià AIJU participa en un projecte europeu per a crear una guia amb...

AIJU participa en un projecte europeu per a crear una guia amb la que millorar la nutrició dels majors de 55 anys

545
0
SHARE

L’Institut Tecnològic de l’Producte Infantil i Oci (AIJU), al costat de l’Associació E-Sèniors de París, la Universitat Albertay d’Escòcia i VITECO, centre tecnològic ha desenvolupat una Guia nutricional dins el projecte Food Gaming for Active Ageing (FG4AG) sobre com mantenir hàbits alimentaris que es dirigeix ​​a les persones majors de 55 anys dins de la Unió Europea. La majoria de les persones d’aquest rang d’edat no tenen coneixements sobre nutrició i desconeixen els aliments sobre els quals obtenir els nutrients necessaris per mantenir un bon estat de salut.

En aquest sentit, la guia aporta informació detallada sobre els beneficis dels diferents grups d’aliments i nutrients. I presta més atenció a les necessitats nutricionals de les persones d’aquesta edat. La guia recull informació sobre els diferents grups d’aliments, així com les necessitats de nutrients dels individus i el seu paper dins de el cos humà. També aporta coneixement sobre els canvis fisiològics, psicològics i d’estil de vida que es donen a partir dels 55 anys.

Al costat d’això es donen consells pràctics per a la preparació de menjars i es tenen en compte l’estacionalitat dels ingredients en fruites i verdures; a més d’una proposta de diferents receptes saludables típiques dels quatre països participants en aquest projecte que són França, Regne Unit, Espanya i Itàlia. I també consells d’estils de vida saludables i propostes d’exercicis físics. A hores d’ara, la guia està disponible al web de el projecte en versió descarregable PDF i aviat estarà en versió web interactiva.

Plataforma digital

Al costat de la guia, i dins d’aquest projecte, s’està treballant en el desenvolupament d’una plataforma digital de jocs educatius amb les indicacions de la guia. La proposta lúdico-educativa consisteix en l’elaboració de diferents receptes en un simulador virtual d’una cuina. En l’elaboració de les receptes hi haurà diferents opcions d’ingredients i mètodes de cocció, que, d’acord amb la selecció dels usuaris, modificarà les propietats nutricionals de les receptes.

D’aquesta manera, l’usuari aprendrà la importància de seleccionar els ingredients adequats i cuinar correctament per arribar a una alimentació més saludable. Per a la coordinadora de el projecte en AIJU, Rocío Zargoza, “aquesta guia aporta coneixement i hàbits sobre una nutrició saludable ja que la ingesta d’un major nombre de calories no és sinònim d’una bona nutrició”.