Home Alcoi La patronal de l’Alcoià-Comtat demana optmitzar senyalèctica i aparcaments davant la peatonalització...

La patronal de l’Alcoià-Comtat demana optmitzar senyalèctica i aparcaments davant la peatonalització al Centre d’Alcoi

444
0
SHARE

La Federació d’Empreses de l’Alcoià i el Comtat -FEDAC- ha sol·licitat a l’Ajuntament d’Alcoi que pose en marxa una sèrie d’accions informatives, de bonificacions i de descomptes, per tal de promocionar l’ús d’aparcament en zones públiques i també el ús dels pàrquings privats. En primer lloc, demanda que es dissenye una senyalització clara i situada en llocs d’atenció visual de les zones d’aparcament públiques repartides per tot el centre.

FEDAC considera primordial que els conductors disposin d’informació el més exacta possible i amb la ruta més directa a través de la qual poden arribar a aquests aparcaments públics. De la mateixa manera, demanen l’estudi i millora de la senyalística que hi ha a les carreteres d’accés a Alcoi, poc clara i que condueix en la majoria d’ocasions a la confusió.

En el cas de la rotonda d’entrada des de l’autovia a la ciutat -Alcoi Sud, després dels túnels de la Font Roja-, el primer senyal que apareix és la de: Alcoi centre ciutat, i condueix als vehicles directament a la zona del Viaducte, situant-los de ple en l’àrea que serà vianants i no en l’accés de la Beniata, que és el que distribueix el trànsit en totes les direccions possibles.

Pel que fa a l’entrada nord d’Alcoi -a l’alçada de la rotonda anomenada de Porcelanosa-, la majoria de vehicles -molts d’ells camions-, confosos davant les diferents opcions d’accés que no estan senyalitzades, acaben bloquejant el Carrer València o el pont Rafael Terol, prop de Cotes Altes.

Bonificacions

De la mateixa manera, FEDAC proposa que l’Ajuntament col·labore amb el comerç local per a la posada en marxa de campanyes de bonificació econòmica per promocionar l’ús de l’aparcament privat. La idea passa per l’emissió de vals descomptes amb les compres en els comerços de centre bescanviables en els aparcaments privats. Una mesura que s’acostumaria a la ciutadania a emprar aquest servei i que beneficiaria el sector terciari, ja de per si castigat en les últimes dècades. De la mateixa manera, proposa que s’estudie la promoció i bonificació de l’tansporte urbà local i comarcal.