Home Alcoi AITEX acollirà a Alcoi un campus d’ESIC per a formar als directius...

AITEX acollirà a Alcoi un campus d’ESIC per a formar als directius de les empreses alacantines

0
SHARE

El teixit productiu de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha patit durant els darrers anys una intensa reconversió. L’adaptabilitat al context econòmic del que fan gala les empreses de la zona les ha convertit en un exemple de resiliència. D’ací que l’actual crisi no haja tingut una incidència tan negativa a l’interior alacantí. No obstant, ens com els instituts tecnològics AITEX i AIJU porten temps detectant que el coneixement de la producció a les mercantils de la muntanya no es veu equiparat amb el coneixement en els equips directius de les mateixes.

Per això, els dos ens –ubicats a Alcoi i Ibi respectivament- han signat un acord de col·laboració amb l’escola de negocis ESIC, una de les més destacades de tota Espanya. El conveni permetrà la creació d’un campus formatiu orientat tant als directius actuals de les empreses com als alumnes que es llicencien en ens formatius com el Campus d’Alcoi de la UPV. Una formació específica i especialitzada en màrqueting i direcció d’empreses que s’encamina a consolidar la capacitat de les directives de les empreses de tota la província –i inclús més enllà- per a millorar els seus resultats a partir del mes de novembre.

Campus a la nova seu d’AITEX

La formació que aporta ESIC comença en format de grau d’FP, tant mitjà com superior, tot i que s’espera implantar diversos màsters més específics en el futur. Això ja serà, previsiblement, al nou edifici d’AITEX a partir del 2023. La formació tindrà, en principi, caràcter presencial, encara que en horari d’executiu –és a dir, divendres de vesprada i dissabte de matí- per a no entorpir el treball diari dels directius.

Totes les empreses de la muntanya estan cridades a formar als seus directius amb importants descomptes per la seua pertinença a AIJU o a AITEX en el que serà el primer campus d’aquestes característiques a la província d’Alacant.