Home Alcoi AITEX i una tèxtil contestana creen un teixit que elimina el 93%...

AITEX i una tèxtil contestana creen un teixit que elimina el 93% del coronavirus en només 2 hores

4232
0
SHARE

Entre Cocentaina i Alcoi s’ha gestat el primer teixit espanyol que ha demostrat eliminar el coronavirus. Ho fa en un 93% gràcies a la tecnologia d’ions de plata que se li aplica, i que podria convertir-lo en un fenomen internacional. Sanitat, hosteleria, tèxtil-llar, hotels, automoció i un llarg etcètera de sectors podrien valdre’s d’aquesta evolució del tèxtil en la lluita contra la pandèmia.

La investigació és un dels pilars de l’evolució cap al futur en tots els pols de desenvolupament humà. Alguns països han fet de la lògica de la I+D+i una de les seues senyes d’identitat, obtenint millors resultats en bona part de les vessants econòmiques i socials. A Espanya, la investigació mai ha sigut una prioritat, i de fet la inversió nacional en aquest concepte està molt per davall de les principals potències europees i mundials. Un fet que la pandèmia de la Covid19 podria revertir, ja que són molts els esforços per a investigar contra el virus en diferents camps.

Un d’eixos camps de desenvolupament és el del tèxtil, sector de capital importància en l’economia de la muntanya alacantina. Gràcies a la presència de l’Institut Tecnològic del Tèxtil (AITEX), les empreses del ram tenen més al seu abast diferents avanços que no sols milloren el benestar dels usuaris, sinó que ara també ajuden en la lluita contra el coronavirus. És el que ha aconseguit una empresa de Cocentaina, que ha evolucionat un teixit en col·laboració amb AITEX capaç d’eliminar el 93% de les cèl·lules amb Covid en un lapse de temps de sols 2 hores.

La investigació inicial del teixit virucida naix d’un laboratori anglès, que és el que ha determinat el percentatge d’eliminació del virus. En el nou teixit desenvolupat per AITEX i la mercantil contestana desapareix més del 93% de les cèl·lules portadores del coronavirus. Un percentatge que, en cas dels teixits corrents, únicament arriba al 32%. El fet de trobar un teixit que elimina 9 de cada 10 cèl·lules infectades pot ajudar en la lluita contra el contagi per Covid19 que dura ja més de 8 mesos, i que té visos de continuar-ne uns quants més.

El nou teixit produït a la capital del Comtat i testat als laboratoris d’Alcoi aplica ions de plata per a fer desaparèixer el virus. Un fet que pot desembocar en una producció en massa d’aquest producte a nivell internacional, nodrint instal·lacions sanitàries o establiments hotelers i hostalers amb teles repel·lents del virus. El de l’automoció o el del tèxtil llar podrien ser altres dels nínxols de mercat del primer teixit testat que elimina quasi en la seua totalitat el coronavirus.