Home Alcoi AITEX s’uneix al programa ‘Empreses pel canvi’ d’UNICEF de forma pionera a...

AITEX s’uneix al programa ‘Empreses pel canvi’ d’UNICEF de forma pionera a la Comunitat

0
SHARE
Imatge de la signatura del conveni a les noves instal·lacions d'AITEX
Imatge de la signatura del conveni a les noves instal·lacions d'AITEX

AITEX destinarà 20.000€ anuals a UNICEF a favor de l’educació i la infància a Àfrica

L’acord de col·laboració amb UNICEF Comité Comunitat Valenciana és una de les principals accions emmarcades dins de les accions de RSC d’AITEX

El Centre d’Investigació i Innovació AITEX ha aconseguit una nova fita en el seu compromís amb la Responsabilitat Social Corporativa en convertir-se en empresa pionera de la Comunitat Valenciana i una de les cinc de tota Espanya a formar part del nou programa “Empreses pel Canvi” d’UNICEF Espanya.
La pobresa, la discriminació, els conflictes, el desplaçament o la falta d’infraestructures i mestres són algunes de les principals causes que milions de xiquets i xiquetes en el món no tinguen una educació adequada. Per a fer front a aquesta situació, AITEX porta anys col·laborant amb UNICEF Espanya, promovent l’ensenyament per a milions de xiquets i xiquetes d’Àsia i Àfrica.

AITEX, nova “empresa pel canvi” a UNICEF Espanya
En 2023, AITEX se suma al programa “Empreses pel Canvi” d’UNICEF Espanya, posicionant-se com un destacat defensor de la infància a Àfrica, i actuant com un poderós altaveu per a amplificar les veus d’aquells que necessiten suport en la consecució d’una educació de qualitat.
Les Empreses pel Canvi tenen un paper clau per a aconseguir canvis reals en la defensa dels drets de la infància. De la mà d’UNICEF es converteixen en altaveus de la infància, tenen accés a continguts exclusius i se sumen a una xarxa d’organitzacions, amb un paper actiu i compromés com a vertaders agents de canvi en la consecució dels ODS.
Gràcies a aquest acord, AITEX reforçarà el seu compromís de contribuir a l’avanç de l’educació en aquesta regió. El centre tecnològic i d’innovació destinarà, anualment, una aportació de 20.000€ al programa d’UNICEF Espanya, la qual cosa permetrà la implementació de projectes educatius transformadors i la creació d’oportunitats per a milers de xiquets i xiquetes.
L’acord el van formalitzar dimecres passat 20 de setembre Vicente Blanes, director general d’AITEX i Jorge Cardona, president del Comité d’UNICEF de la Comunitat Valenciana, a les noves instal·lacions de AITEX.

Més de cinc anys col·laborant en la infància

Des de 2017, AITEX ha col·laborat activament amb UNICEF Comité Comunitat Valenciana en la promoció de la millora de l’educació de xiquets i xiquetes a Àsia i Àfrica a través de programes com a Pimes Amigues o “Schools for `Asia”.
Aquesta iniciativa ha demostrat ser fonamental en l’enfortiment d’oportunitats educatives per a comunitats vulnerables en aquests continents, com a xiquetes i xiquets amb discapacitat, minories ètniques i aquells que viuen en àrees remotes i en extrema pobresa. Els esforços se centren en potenciar la matriculació en l’educació preescolar, millorar la qualitat de l’educació primària i fomentar el passe a l’educació secundària.

Grans millores en benefici de la societat
La Responsabilitat Social Corporativa d’AITEX és una part central de l’estratègia i el desenvolupament de l’insitut. El Centre dona suport al Pacte Global de les Nacions Unides pel que implementa tots els seus principis en matèria de drets laborals, drets humans, educació i medi ambient. Com a mostra d’això, es realitzen i es fomenten accions mediambientals i iniciatives socials que es desenvolupen en benefici de la societat.
“Creemos firmemente en el poder de la colaboración para generar un cambio significativo en nuestra industria y en la sociedad en general. Juntos, trabajaremos en proyectos que impulsen la sostenibilidad y la innovación, y que promuevan un futuro más sostenible para todos”, afirma Vicente Blanes, director general de AITEX.
AITEX reafirma així la seua responsabilitat social corporativa en posar la seua experiència i recursos al servei d’una causa tan important com ho és l’accés a una educació de qualitat per a la infància a Àfrica.

Sobre AITEX
AITEX és el centre de referència a l’avantguarda en innovació, recerca i desenvolupament tecnològic a Espanya i un dels cinc principals d’Europa. Amb més de 35 anys d’experiència, apostem per la inversió constant en infraestructures, aportant solucions a les empreses i generant oportunitats per al desenvolupament de diversos sectors productius en el present i en el futur.
Centra les seues activitats en investigació aplicada, innovació tecnològica, serveis tècnics avançats de laboratori, certificacions i formació tècnica per a empreses.