Home Alcoià El VII Focuspime del 28 de setembre aborda com aconseguir equips de...

El VII Focuspime del 28 de setembre aborda com aconseguir equips de treball feliços a les empreses de la muntanya

0
SHARE
Roda de premsa en la que ha sigut presentat el 7é Focuspime que es celebrarà a Alcoi.

Aquest divendres 22 de setembre s’ha presentat el programa de la trobada empresarial Focus Pyme i Emprenedoria Alcoià-Comtat-Vall d’Albaida a l’edifici Àgora d’Alcoi. L’esdeveniment, finançat per la Generalitat Valenciana a través d’IVACE, tindrà lloc el dijous 28 de setembre a l’Edifici Àgora d’Alcoi, de 9.15 a 12.30h i es dirigirà a pimes, empresaris, autònoms i emprenedors.

Amb el títol ‘Com atraure talent: ocupació de qualitat i equips feliços’, Focus Pyme donarà solució als problemes que cada cop més empreses troben a l’hora de captar candidats per cobrir determinats llocs de treball i per evitar la rotació del personal. A l’esdeveniment participaran professionals de recursos humans, experts en gestió d’equips i CEO d’empreses que han sabut resoldre el repte actual de la captació i fidelització del talent.

Xerrades previstes

Així, Consuelo Vaquer, CEO de Nirvel Cosmétics, i Mayte Rubio, Directora de Relacions Institucionals RSC de SEUR Alacant, donaran a conèixer accions que sí que funcionen per fidelitzar perfils amb qualificació i sense. Sandra Merchán, de SOS Treball Social, proposarà estratègies senzilles per propiciar la qualitat de vida a la feina i evitar la fuita d’empleats Per part seva, César Martín, president de la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols, explicarà com és possible reduir la taxa de rotació a partir de la modificació d’horaris.

Fernando Castellote, HR Senior Partner a Fresh People, durà a terme un taller d’idees pràctiques que no fallen per atraure talent avui. Finalment, Rubén Montesinos, mentor i formador a employer branding, farà una xerrada sobre claus de com s’ha de vendre una empresa per convertir-se en un imant i captar els perfils que necessita. La trobada acollirà un espai de networking on els participants, a més de posar en comú les seves necessitats i solucions, podran compartir les seves experiències amb els ponents.

A la presentació de l’esdeveniment han participat Àlex Cerradelo, Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi i Ramon Ferrandis, CEO de CEEI Alcoi-València. Àlex Cerradelo ha manifestat el seu compromís amb el “desenvolupament econòmic de la ciutat d’Alcoi i de la comarca, apostant per la col·laboració entre les institucions i els diferents agents econòmics”.

A més, ha destacat la necessitat de fixar el talent a la ciutat, ja que, segons ha defensat, és la manera de treballar tant pel teixit empresarial de la ciutat com pel futur del conjunt de la població. Alhora, ha comentat que des de la regidoria ja estan treballant en fórmules que permetin adaptar la formació dels treballadors a les necessitats específiques de les indústries de la comarca.

En la seva intervenció, Ramón Ferrandis ha indicat que “la setena edició de Focus Pime i Emprenedoria reunirà CEOs i experts en gestió del talent que, més que centrar-se en el problema, oferiran solucions per aconseguir que les empreses fidelitzin els seus equips. Ha afegit que aquesta estabilitat és fonamental per a l’empresa, ja que es tradueix en productivitat i creixement.

Temàtica demandada pel teixit productiu

El programa sorgeix de les propostes aportades al Comitè d’Organització del 30 de maig celebrat a l’Àgora, a què van assistir representants d’IVACE, Ajuntament d’Alcoi, Cambra de Comerç, FEDAC, Jovempa, AITEX, AIJU, ATEVAL, INNOVALL Clúster, COEVAL , Actaio, Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat, de l’Edifici Àgora i CEEI Alcoi-València.