Inici Destacats Ajudes directes a comerç i autònoms i reducció de taxes per a...

Ajudes directes a comerç i autònoms i reducció de taxes per a recuperar l’economia a Muro

322
0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Muro ha fet públiques les ajudes que destinarà durant el que resta d’any i el proper 2021 per a recuperar el dinamisme econòmic de la població. Com a la resta de l’interior alacantí, la població del Comtat ha vist com la majoria del seu teixit productiu s’ha vist colpejat per la crisi adreçada al Covid19. Per això, des del Consistori van a llançar una sèrie d’accions per a ajudar a revitalitzar l’economia municipal.

Bona part d’aquestes ajudes arriben en forma d’avantatges i descomptes en matèria fiscal. És una forma d’alleugerar les càrregues econòmiques a les que han de fer front els comerços i autònoms de a població, dos dels sectors més perjudicats pel tancament de portes durant el confinament. Així, aquestes dos vessants econòmiques a la vila murera obtindran descomptes fiscals per valor de 120.000 euros entre 2020 i 2021. Per a l’hostaleria es suprimeix la taxa de taules i cadirer per a tots dos exercicis.

Aquest fet suposarà una menor capacitat recaptatòria per part de les arques mureres, parcialment gràcies a les subvencions rebudes des de Diputació i Generalitat. D’altra banda, l’Ajuntament de Muro també ha invertit en una campanya de promoció del comerç local. A aquests establiment se’ls ha dotat de les EPI’s necessàries per a afrontar el retorn a la seua tasca durant les successives fases de la desescalada. Elements de protecció en els quals s’han invertit més de 23.000 euros a la població.

A nivell comercial, el comerç murer comptarà amb una nova marca. ‘Fet a Muro’ és un segell amb el que es vol promocionar el comerç i els productes locals en uns temps en els que el consum intern és el principal baluard per a recuperar l’economia. Entre enguany i el proper exercici, el Consistori murer estima que el valor de les ajudes supera els 367.000 euros.