Home Alcoi Alcoi acollirà el III Congrés d’Investigadors en Càncer i reivindica més inversió...

Alcoi acollirà el III Congrés d’Investigadors en Càncer i reivindica més inversió en investigació

0
SHARE

El proper 20 d’abril, la ciutat d’Alcoi es convertirà en l’epicentre de la investigació en càncer a tot el País Valencià gràcies a la celebració del III congrés regional d’investigadors en aquesta matèria. Però la tasca d’investigació de la principal causa de mort entre els homes espanyols requereix de fons, principal reivindicació del col·lectiu cap al govern.

El càncer pot ser qualificada com una de les patologies que més esta marcant la Història de la Humanitat al llarg del present segle XXI. De fet, és la primera causa de mort en el homes a tota Espanya, i la segon entre les dones, amb indicadors que apunten a que la seua incidència en la societat és creixent. Per a tractar de donar resposta a aquesta realitat, són molts els investigadors que dediquen la seua vida a lluitar contra el càncer. Però es troben amb un problema capital, com és la negativa de les autoritats a destinar més fons a investigació.

És la principal reivindicació del món de la ciència, que ha vist com la crisi econòmica, en lloc de provocar una major inversió per part de l’administració en investigació, ha tingut l’efecte contrari, provocant una pèrdua de temps, talent i vides irrecuperable. És un dels missatges que han llançat els organitzadors del III Congrés d’Investigadors en Càncer del País Valencià, que tindrà lloc a la ciutat d’Alcoi el proper 20 d’abril, i que abordarà els principals problemes i avanços que es troben els investigadors en càncer a tota la regió.

El congrés tindrà lloc el proper 20 d’abril a la ciutat d’Alcoi i estarà composat per quatre simposis diferents centrats en la prevenció, els models experimentals d’investigació i la seua aplicació als casos de càncer que es detecten. S’espera la presència de desenes d’experts a l’Àgora, des d’on, a banda de posar en comú els principals avanços en matèria investigadora, també reclamaran més fons per a investigació. A hores d’ara, el govern inverteix un 1,14% del pressupost en investigar científicament, molt per davall de la mínima europea, situada en el 2%, mentre altres països del vell continent superen el 3%.

L’esforç de l’organització per fer partícip a la ciutadania alcoiana d’aquesta iniciativa és un dels motius de la celebració del congrés a la ciutat dels ponts.