Home Alcoià Diputació eleva a 700.000 euros les ajudes als pobles per a pagar...

Diputació eleva a 700.000 euros les ajudes als pobles per a pagar la quota dels bombers

713
0
SHARE

Fins a 126 municipis de tota la província, incloent molts de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, es podran beneficiar de les ajudes llançades per la Diputació d’Alacant per a pagar la quota municipal del servei de bombers. Les ajudes sumen 700.000 euros, i cobreixen diferents percentatges de la quota en funció dels habitants que tinga cada població.

El servei de bombers és un dels més rellevants que es presten a una zona com la de les comarques interiors de la província d’Alacant, on la massa forestal ocupa bona part del territori de les poblacions que les composen. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla existeixen dos parcs de bombers, ubicats a Cocentaina i Ibi, des d’on el cos de bombers, que gestiona mitjançant un consorci la Diputació d’Alacant, opera a la zona. Però aquest servei requereix de les aportacions econòmiques de cada població per a continuar actiu, a banda de les del consorci.

És per això pel que la Diputació d’Alacant, que té entre les seues principals atribucions la d’ajudar econòmicament a aquelles poblacions menudes que no tenen capacitat monetària, ha augmentat la partida d’ajudes destinades a aquest efecte per a enguany. L’augment està xifrat en un 10%, arribant als 700.000 euros, dels que poden beneficiar-se fins a 116 localitats de menys de 20.000 habitants a tota la província. Moltes d’elles s’ubiquen a les comarques de la muntanya alacantina i podran acollir-se a aquesta línia d’ajudes llançada des de l’ens provincial.

Les ajudes avarquen diferents percentatges subvencionats a l’hora de pagar el servei de bombers per part de cada ajuntament, percentatges que es veuen incrementats en funció dels habitants que tinga cada població. Així, les localitats amb menys de mil habitants com Tollos, Gorga o Benillup, poden rebre fins al 100% del cost del servei; per a les que tenen entre mil i 5.000 habitants, entre les que es troben Tibi o Beniarrés, l’ajuda de Diputació pot arribar fins al 60% del cost; per a localitats d’entre 5.000 i 10.000 habitants, entre les que s’inclouen Muro i Onil, el percentatge d’ajuda provincial es queda en el 35%; i per a poblacions d’entre 10 i 20.000 habitants, com Ibi o Cocentaina, l’ajuda arriba al 20%.

Aquestes subvencions de Diputació són especialment valuoses per a les localitats més menudes del Comtat, degut a que eviten pagaments per part d’ajuntaments amb escassa capacitat recaptatòria per la baixa quantitat d’habitants que paguen taxes.