Home Alcoi Alcoi aconsegueix 40.000€ amb els que reforçar la prevenció d’incendis en Font...

Alcoi aconsegueix 40.000€ amb els que reforçar la prevenció d’incendis en Font Roja i Preventori

0
SHARE
Terrenys forestals a la partida de Cotes Altes d'Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit la màxima subvenció que permetien les bases de les subvencions de Diputació per a l’execució de plans locals de prevenció d’incendis: 40.000 euros. Es realitzaran tres actuacions amb un import total de 48.671,46 euros, i la part restant de la inversió serà d’aportació municipal.

La primera actuació és la del manteniment del ‘Camí de les Llacunes’, per al que s’han aconseguit 17.857€dins de l’apartat B1: Manteniment i/o reparació de pistes forestals i de senderes que permeten l’accés dels mitjans d’extinció. Les obres consistiran en el reasfaltat dels trams amb clots de la carretera que uneix la carretera Font Roja amb la carretera de Banyeres. És una reparació per trams que han sigut afectats per les pluges i que ha produït arrossegaments i foradades.

Dins de l’apartat B2 de Manteniment i/o reparació d’infraestructures de prevenció d’incendis forestals -conduccions d’aigua, depòsits d’aigua, punts de vigilància, senyalització, etc…- s’han aconseguit 17.857€ per a la reparació de la instal·lació de xarxa d’hidrants per a la prevenció d’incendis forestals a l’entorn del Mas de la Cova. Ací se substituirà l’antiga canonada deteriorada per una nova. A més es repararà i adequarà un dipòsit d’aigua per a vehicles de bombers.

Eliminació de vegetació prop del Preventori

Finalment, en l’apartat B3, que és el de manteniment de línies de defensa contra incendis forestals amb eliminació de restes -àrees tallafocs, faixes auxiliars, interfície urbana forestal, etc…- s’han aconseguit 4.287 €per al manteniment de la faixa auxiliar paral·lela a la carretera CV-796 entre la CV-795 i l’àrea d’ús públic del Preventori. Es tracta de disminuir la densitat de pins i desbrossament d’espècies piròfites (argilagues) i deixar espècies autòctones com a ginebre, coscolla, etc… Tot en la finca pública Mont de Sant Cristòfol en els laterals de la carretera que va de l’Alberg Caní al Molí Payá i fins al Preventori.