Home Alcoi Alcoi activa el projecte per a rehabilitar l’edifici del futur Museu de...

Alcoi activa el projecte per a rehabilitar l’edifici del futur Museu de Camilo Sesto a la ciutat

817
0
SHARE

La ciutat d’Alcoi té diversos noms que han destacat en diferents indrets vitals al llarg de la història. Però, en el cas de les arts, un d’eixos noms destaca sobre qualsevol altre. És el de Camilo Sesto, l’artista més internacionalment conegut que ha nascut en la ciutat dels ponts. Mentre encara estava amb vida, l’artista va rebre el reconeixement de la seua ciutat, que llavors ja li va avançar la seua intenció de crear un museu per a reconèixer la seua trajectòria. Una infraestructura cultural que ha cremat una nova etapa per a convertir-se en referent turístic per a la ciutat.

El nom de Camilo Sesto arrossega milions de fidels admiradors al llarg i ample del planeta. Molts d’ells s’interessen per visitar la ciutat natal del cantant, on reposen les seues restes mortals. El futur museu de l’artista serà un dels principals llocs de cult cap a la figura de Camilo Sesto. Es preveu que estiga actiu al llarg de la segona meitat del 2023, després de que la Junta de Govern alcoiana haja donat llum verda al projecte per a rehabilitar l’edifici que l’albergarà. Ubicat a l’antic asil, l’Ajuntament invertirà en ell vora 190.000 euros.

Nombroses donacions

El termini per a rebre les ofertes expira el proper 12 de juliol, pel que la previsió municipal és que a finals d’any les obres ja estiguen en marxa. El futur Museu de Camilo Sesto a Alcoi comptarà amb elements que han conformat la vida i obra de l’alcoià més internacional. A hores d’ara s’estima en prop d’un miler els elements que il·lustren la vida i obra del cantant alcoià, donats tant pel propi Camilo com per la seua família, amics, admiradors i un llarg etcètera.

El museu es situa en un enclavament a meitat camí entre la Glorieta, on l’artista va donar els seus primers passos; i el Cementeri, on està prevista la creació d’un mausoleu en homenatge a la seua figura.