Home Alcoi Alcoi activa una triple campanya de sensibilització respecte a les mascotes de...

Alcoi activa una triple campanya de sensibilització respecte a les mascotes de la mà de la Protectora

721
0
SHARE

El cens actual de mascotes -la majoria dels quals són gossos- a la ciutat d’Alcoi supera els 6.000 animals. Tots ells tenen reconeguts els seus drets per part de les autoritats, a banda del fet de que una superpoblació dels mateixos pot causar problemes de salubritat. Per això, tal i com venia avançant l’Ajuntament alcoià, van a activar-se quasi de forma simultània 3 campanyes diferents centrades en les mascotes.

La primera d’elles fa referència a la presència de brigades informatives que recorreran els carrers de la ciutat dels ponts per a sensibilitzar amb el tractament cap a les mascotes. Evitar l’abandonament de les mateixes és un dels epicentres d’aquesta campanya, que s’afegeix a les ja actives d’educació animal. Una campanya que correrà a càrrec dels propis voluntaris de la Protectora i que ja ha demostrat la seua utilitat. Entre 2017 i 2020 la xifra d’animals recollits per l’ens s’ha reduït a una tercera part.

Una tercera campanya és la d’esterilització. En el cas dels gats, la proliferació dels mateixos ja ha causat problemes de salut pública en anys anteriors a la ciutat. La Protectora d’Animals de la ciutat serà l’encarregada de gestionar aquesta campanya, que inclou la recomanació cap als veïns de no alimentar als gats de carrer i que es durà a terme via xarxes socials.