Home Alcoi Alcoi acull la XVIII Macrodonació solidària de sang amb una campanya...

Alcoi acull la XVIII Macrodonació solidària de sang amb una campanya addicional de plasma

339
0
SHARE
Teresa Sanjuán, Regidora de Salut Pública, i Mabel Ortiz de Salazar Martín, Jefa del Servei del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana.
Teresa Sanjuán, Regidora de Salut Pública, i Mabel Ortiz de Salazar Martín, Jefa del Servei del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana.

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana celebrarà en Alcoi la XVIII edició de Macrodonació de sang solidària de la ciutat. L’esdeveniment tindrà lloc dissabte 1 d’octubre en el Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre amb un horari de 9:30 a 13:30 i de 16:30 a 20:30, on s’anima a tots els alcoians al fet que s’unisquen i participen.

La tradicional cita solidària d’Alcoi ha aconseguit sumar ja un total de 1.795 donacions de sang en les anteriors edicions i enguany, s’espera incrementar aquest nombre. La Generalitat realitza una crida especial als joves alcoians perquè s’unisquen a aquest esdeveniment solidari i es facen donants de sang.

En aquesta edició, es realitzarà una nova campanya al costat de la marató amb el nom de ‘Plasma la teua Generositat’, per informar a la població d’aquest tipus de donació. “El plasma és un component sanguini deficitari i l’obtingut de la donació de sang convencional no és suficient per a garantir un nivell òptim de subministrament, cosa per la qual cal sensibilitzar a la societat de la necessitat d’aquest component” assegura la Generalitat.

Alcoi és una localitat cada vegada més conscienciada amb la donació de sang, i ho demostra dia a dia amb la seua implicació i compromís. La col·laboració dels alcoians és fonamental per a cobrir la demanda diària de 250 unitats de sang que requereixen els nostres pacients, ja que no es pot fabricar i la donació és l’única manera d’obtenir-la.