Home Alcoià Alicante Gastronómica reuneix 65.000 visitants, convertint-la en la fira gastronòmica experiencial més...

Alicante Gastronómica reuneix 65.000 visitants, convertint-la en la fira gastronòmica experiencial més gran del país

286
0
SHARE
Un grup d'escolars visitant la IV edició de Alicante Gastronómica.
Un grup d'escolars visitant la IV edició de Alicante Gastronómica.

La IV edició de la fira Alicante Gastronómica. Estil de Vida Mediterrània ha tancat la seva edició més potent amb 46 estrelles Michelin i 68 Soles entre els 36.000 metres quadrats del recinte firal i 250 expositors. La directora d’Alacant Gastronòmica, Gema Amor, ha declarat que “durant quatre dies Alacant ha estat l’epicentre de la gastronomia” i que “la Fira ja és un gran exponent d’aquesta província”.

Amb una assistència de prop de 65.000 persones, la fira ha aconseguit posicionar-se com la cita gastronòmica experiencial dirigida al gran públic més important en termes quantitatius i qualitatius del panorama nacional i europeu, a més de situar la ciutat d’Alacant com a destinació gastronòmica per excel·lència.

Així mateix, l’escenari Costa Blanca va acollir prestigiosos cuiners amb diverses estrelles Michelin i Soles Repsol que van fer ponències presentant la seua filosofia o les seues últimes innovacions. A més a més, van tenir lloc diferents campionats professionals com el XV Campionat d’Espanya de Truita de Patates. Trofeu Tescoma.

La fira també ha expandit les seues fronteres en aquesta edició, dedicant un escenari al pa i a la pastisseria, una vesprada a la rebosteria amb xocolata i un altre un gran protagonisme al vi i als cellers conformant diferents sales de tast. A més, també ha albergat la celebració de concursos populars, on cuiners amateurs i aficionats han pogut lluir les seues millors receptes, com el Concurs Popular Millor Arròs de la Mediterrània.

A la jornada de cloenda es va rendir un emotiu homenatge a dos importants referents del sector gastronòmic: José María García, del Restaurant La Finca (Elx) i José Gómez, de Pernils Joselito, tots dos per la seua humilitat, la feina, l’esforç diari i el compromís que tenen amb la nostra terra, i sobretot per ser pioners a situar la província d’Alacant i el nostre país al mapa mundial de la gastronomia, del bon fer i de l’excel·lència.