Inici Alcoi Alcoi adjudica la instal·lació d’antenes wifi públiques per 15.000 euros provinents d’ajudes...

Alcoi adjudica la instal·lació d’antenes wifi públiques per 15.000 euros provinents d’ajudes comunitàries

348
0
COMPARTIR

L’Ajuntament d’Alcoi ampliara la connexió Wifi gratuïta en espais públics de la ciutat, a través de la subvenció de 15.000 euros de la Comissió Europea, adjudicant a l’empresa Telefònica aquesta instal·lació.

La connexió Wifi serà d’alta qualitat i com a mínim de 30 Mbps. Es durà a terme una instal·lació d’una xarxa Wifi pública completament nova en el Poliesportiu de Caramanxel Juan Agudo Garat, el Poliesportiu Francisco Laporta, el passeig Cervantes, el parc de la Glorieta, la plaça de Dins, l’Oficina de Turisme i la plaça d’Espanya. En total instal·laran 11 punts d’accés, ja que en algunes ubicacions hi haurà més d’un punt.

Cal destacar que s’assegura que la xarxa WiFi4EU siga una xarxa oberta, en el sentit que no requerisca per a connectar-se cap mena d’informació d’autenticació. Una vegada s’haja connectat l’usuari, el beneficiari s’assegurarà que la xarxa WiFi4EU amb el SSID WiFi4EU mostre un portal captiu https abans d’autoritzar l’usuari a connectar-se a internet. D’aquesta manera es garanteix l’anonimat dels usuaris i la protecció de dades.

“Amb aquesta mesura hi haurà connexió Wifi gratuïta i de qualitat en alguns dels llocs de la ciutat de màxima concurrència facilitant d’aquesta manera la connectivitat a la ciutadania. L’Ajuntament disposarà de dades com el nombre de connexions i el punt des del qual es duen a terme, però no es facilitaran dades personals”, ha indicat el Regidor de Modernització de l’Administració, Alberto Belda.

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit la subvenció de la Comissió Europea i està entre els 500 municipis espanyols que reben aquest bo de 15.000 euros. A la província d’Alacant, dels municipis de més de 50.000 habitants, només Alcoi, Sant Vicent del Raspeig i Oriola han aconseguit la subvenció. Aquestes ajudes de la Comissió Europea es troben dins del programa ‘Wifi4EU’ amb el qual es volen establir connexions d’alta velocitats en municipis comunitaris amb un pressupost de 120 milions d’euros entre 2018 i 2020. En total, prop de 3400 municipis de tota Europa, han rebut l’ajuda.