Home Alcoià Sanitat Universal restringirà eixides i visites als geriàtrics de les poblacions amb...

Sanitat Universal restringirà eixides i visites als geriàtrics de les poblacions amb major incidència del virus

738
0
SHARE

Les residències de la Tercera Edat són els llocs més vulnerables a un possible contagi per coronavirus. Les persones que viuen en elles, totes d’avançada edat, suposen el sector poblacional que majors afeccions pot tenir a conseqüència de la infecció. També aquest col·lectiu registra els majors índex de mortalitat per la Covid19. Ara que estan registrant-se repunts de casos per tota la geografia valenciana, la Conselleria de Sanitat Universal va a prendre mesures per a evitar que es repetisquen casos com el de la residència Domus VI d’Alcoi, amb 73 usuaris morts durant la pandèmia.

Per a tractar d’impedir l’entrada del virus en aquestes infraestructures sociosanitàries, Sanitat restringirà tant les eixides dels usuaris amb les seues famílies com les visites d’aquestes al centre. No ho farà per defecte, sinó que la mesura preventiva únicament afectarà a aquelles localitats que tinguen una situació més negativa respecte a la proliferació de nous contagis. L’objectiu és preservar la salut dels majors a les residències, on s’han viscut autèntics drames durant les pitjors setmanes de la crisi sanitària.

Demanen precaució als joves

El sector poblacional oposat a la Tercera Edat, el dels joves, és precisament el principal transmissor del virus a hores d’ara. El percentatge de nous infectats creix entre la població en la franja d’edat compresa entre els 20 i els 29 anys. Els efectes de la malaltia sobre ells són -per norma general- més lleus, pel que no solen requerir d’hospitalització. A més, molts d’ells no mostren símptomes de la infecció, pel que són més difícils de rastrejar.