Home Alcoi Alcoi adjudica les obres de l’edifici administratiu que completarà el complex de...

Alcoi adjudica les obres de l’edifici administratiu que completarà el complex de Rodes

0
SHARE
Edifici del Carrer Tibi d'Alcoi

La mesa de contractació de l’Ajuntament d’Alcoi ha adjudicat aquest dijous a la UTE VÍCTOR TORMO SLU–ELADIO SILVESTRE S.A. el contracte per a la rehabilitació i ampliació dels dos edificis de vivendes adjacents a la poma de Rodes. El contracte ha sigut adjudicat per 3.489.758,53 euros (IVA inclòs) i serà formalitzat aquesta mateixa setmana a través d’un decret d’alcaldia, amb l’objectiu que les obres comencen el més prompte possible.

Els dos immobles en els quals s’intervindrà estan situats en els números 4 i 6 del carrer Tibi i albergaran usos administratius i alguns usos culturals. La part administrativa inclourà zones del centre de desenvolupament empresarial especialitzat en àrea tecnològica i d’investigació, des de vestíbul d’atenció, oficines de tallers i reunions i un cotreball públic fins a un espai de vivendes temporals compartides per a usuaris del Parc Tecnològic que necessiten allotjar-se uns dies.

A més, el projecte inclou la creació d’una casa museu en una vivenda del número 6 del carrer Tibi, on es podrà veure l’antiga forma de vida dels habitants de la zona, aprofitant que existix una vivenda original en bon estat. En les dos últimes plantes se situaran les oficines municipals.

Tal com subratlla l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “Rodes serà un dels projectes més rellevants i transformadors de la història recent d’Alcoi. Amb aquest edifici administratiu venim a complementar el nostre objectiu de generar un ecosistema d’emprenedors i empreses de base tecnològica, que retinguen i aprofiten el talent del territori, a més de generar riquesa i ocupació”

El projecte ha sigut redactat pel mateix equip arquitectònic encarregat del disseny del complex central de Rodes, format per l’arquitecte Ramón Esteve i l’UTE Re-Civic i les obres també han sigut adjudicades a la mateixa UTE que està treballant en el conjunt de la poma. Això garantirà una major coherència i rapidesa als treballs, el termini d’execució dels quals és de 18 mesos a partir de l’acta de replanteig de les obres i una vegada estiga llesta la planificació de seguretat i salut.

L’execució d’aquestos treballs està cofinançada per la Diputació d’Alacant, que aportarà 1,2 milions d’euros aproximadament i per l’Ajuntament d’Alcoi, que es farà càrrec dels 2,2 milions restants.