Home Alcoi Alcoi amplia el termini per a demanar les ajudes a pimes i...

Alcoi amplia el termini per a demanar les ajudes a pimes i autònoms del Pla Parèntesi fins el 12 de marc

227
0
SHARE

Amb aquesta mesura, el Consistori alcoià pretén incloure a empresaris o autònoms que no hagen pogut sol·licitar-les per no estar al corrent de les seues obligacions tributàries amb l’administració estatal, autonòmica o local, requisit aquest darrer del qual ara han sigut exonerats.

Després de la publicació de la nova instrucció per part de la Direcció General de l’Administració Local de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Alcoi ha procedit a ampliar la convocatòria del Programa Parèntesi fins el proper divendres, 12 de març. D’aquesta manera, pretén incloure a potencials beneficiaris que no havien pogut accedir a la subvenció per tindre pendent de pagament alguna de les seues obligacions tributàries amb l’administració estatal, autonòmica o local, inclòs amb l’Ajuntament o enfront de la Seguretat Social.

Segons explica l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “des del primer moment, hem volgut beneficiar al màxim nombre de persones possible. Per això hem procedit a modificar els terminis amb la finalitat d’exonerar a aquestes persones del requisit que els impedia demanar les ajudes, ja que som conscients que el tancament temporal de l’activitat o la limitació d’horaris imposada per la crisi sanitària ha minvat o dificultat la seua capacitat d’obtindre ingressos”.

L’Ajuntament d’Alcoi tramita les ajudes Parèntesi amb 1.444.223 euros per als sectors econòmics més afectats per les restriccions enfront de la Covid19. Els beneficiaris potencials són les persones treballadores autònomes o microempreses amb un màxim de 10 treballadors d’Alcoi que pertanguen els sectors econòmics més afectats per les restriccions degut a la Covid19, com ara l’hostaleria, restauració i oci nocturn, activitats de creació artístiques i d’espectacles, activitats esportives, recreatives i d’entreteniment i allotjaments i activitats turístiques.

Amb aquestes ajudes, d’una banda es concedeix una quantitat fixa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors en els sectors identificats; i d’altra banda una quantitat fixa de 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d’aquestes microempreses i autònoms en els esmentats sectors.

La tramitació i presentació es fa en la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi https://sedeelectronica.alcoi.org o de manera presencial en les oficines de l’Àgora, mitjançant cita prèvia en el telèfon 965537218.

L’ajuntament ha creat un servei d’ajuda per a dubtes que es resoldran en parentesisalcoi@alcoi.org o per telèfon (965537218). En aquest enllaç es poden consultar les bases i la documentació: https://www.alcoi.org/ca/areas/innovacion/ayudas_2021/ayudas_resistir/ayudas_parentesis.html

Les ajudes Parèntesis dins del Pla Resistir de la Generalitat estan dotades amb un total 160 milions d’euros distribuïts per a cada municipi on es desenvolupen activitats econòmiques en els sectors més afectats. Constitueixen una de les mesures de suport incloses en el Pla Resistir, dotat amb un total de 380 milions d’euros, amb la finalitat de reforçar els sectors greument afectats, evitar la deterioració del seu teixit empresarial i contribuir a la conservació de l’ocupació, mitigant les conseqüències socials que suposa la paralització de determinades activitats econòmiques.