Home Agricultura Alcoi aposta per substituir les cremes agrícoles per un servei municipal de...

Alcoi aposta per substituir les cremes agrícoles per un servei municipal de triturat de restes

553
0
SHARE

Des del passat 8 d’abril que està en vigor la Llei Estatal de Residus i Sòls Contaminants. El document tracta de protegir el territori de cada terme municipal de diferents agents i elements contaminants. Cosa que afecta directament als mètodes que fins ara s’han utilitzat per a l’eliminació de restes de poda i agrícoles a tot el territori nacional. La línia d’actuació que persegueix la nova normativa és complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible que tots els països de la Unió Europea hauran d’assolir abans de l’any 2030.

L’entrada en vigor de la nova llei ha provocat el llançament de subvencions per a complir-la per part de la Generalitat Valenciana. Unes ajudes a les que va a acollir-se la ciutat d’Alcoi, que preveu finalitzar de forma immediata les cremes agrícoles en  el seu terme municipal. La ciutat dels ponts, a més, té quasi 2/3 parts del seu territori qualificat com a protegit, ja que inclou dos parcs naturals. En ells s’utilitzen des d’exercicis anteriors màquines trituradores per a desfer les restes i convertir-les en elements no contaminants del sòl.

Compost en lloc de CO2

L’Ajuntament d’Alcoi té previst deixar sense efecte els permisos de crema sol·licitats fins ara, per al que planteja alternatives. L’objectiu últim és que la subvenció demanada a Generalitat permeta adquirir màquines trituradores per a implantar aquest servei per a la ciutadania. Amb aquesta mesura, la ciutat reduiria la quantitat de CO2 que vessa a l’atmosfera amb les cremes i la substituiria per material biològic que podria enriquir el sòl del terme municipal.

El departament municipal de Medi Ambient ja disposa de vehicles per a traslladar les restes, encara que estan cedits als parcs naturals de la Font Roja i la Mariola.