Inici Alcoi Alcoi apropa la Festa amb un Mig Any en el que debuten...

Alcoi apropa la Festa amb un Mig Any en el que debuten Sant Jordiet, capitans i alferes del 2020

336
0
COMPARTIR

Alcoi ha travessat ja l’equador del seu calendari fester, que es tancarà al proper mes de maig amb la celebració de la Trilogia Festera. Ho ha fet de la mà del Mig Any, que a la ciutat dels ponts ve acompanyat de la presentació del Sant Jordiet i dels càrrecs del 2020. Tot abans de que la Festa es trasllade als carrers, primer per a degustar les olletes alcoianes del concurs i després per a anticipar la Festa amb les tradicionals ‘Entradetes’.

La majoria de les poblacions que celebren els Moros i Cristians com a la seua principal manifestació festiva tenen en el Mig Any una data important en el calendari fester. Aquest esdeveniment suposa travessar l’equador entre l’edició d’un any i la següent, i habitualment també és la data en que es produeix el relleu de càrrecs. En el cas de la ciutat d’Alcoi, que celebra els Moros i Cristians més coneguts del món, la celebració té diversos elements que avarquen dos jornades: la de la presentació càrrecs i la pròpia del Mig Any.

La primera d’elles s’ha celebrat en la nit de divendres i ha i omplert quasi totalment el Teatre Calderón de la ciutat. A les seues butaques, centenars de persones han conegut de primera mà als capitans i alferes del 2020, que han sigut presentats amb vídeos i paraules per part d’amics i familiars en una emocionant cerimònia. Alfons Moreno i Rafael Tortosa seran els encarregats de capitanejar els bàndols cristià i moro en nom de les filaes Muntanyesos i Cordón, respectivament. Les alferesies seran per a Ximo Brotons i Rafael Aracil pels Creuats i Ligeros, en un dia en que també estrena càrrec el nou Sant Jordiet, Fernando Rius, que hores abans ha rebut la bandera de Sant Jordi de mans del seu antecessor.

Ja el dissabte és el torn per a que la Festa prenga els carrers en amb un Mig Any que, a Alcoi, barreja gastronomia amb Moros i Cristians. La Glorieta és l’escenari en el que les 28 filaes trauen a relluir les seues dots com a cuiners amb el Concurs d’Olleta. Un jurat és l’encerregat de dirimir quina de totes és la millor en una jornada en la que els pas dobles i les marxes no deixen d’escoltar-se al cèntric jardí alcoià. La filà Magenta s’ha alçat enguany amb aquest concurs per davant de la filà Judios.

Tot això abans de que les 28 filaes hagen conquerit els carrers cèntrics d’Alcoi en una jornada en la que han participat més de 3.000 festers.