Home Alcoi Alcoi aprova crear el Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social amb l’única...

Alcoi aprova crear el Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social amb l’única oposició de Vox

509
0
SHARE

El plenari d’Alcoi ha donat via lliure a la creació del Pla Municipal d’Inserció i Cohesió Social. Un document que haurà d’orientar les accions municipals per a lluitar contra la desigualtat i el risc d’exclusió social que pateixen milers dels seus habitants, més encara amb la pandèmia. El pla ha comptat amb el suport de tots els grups a excepció de Vox.

Al 2017, a Generalitat Valenciana aprovava el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social. L’administració regional donava amb ell el primer pas per a planificar, ordenar i gestionar mesures orientades a cohesionar millor el territori des de l’àmbit municipal. Una línia d’acció que respon a la lògica de que son els ajuntaments els ens de gestió que més a prop es troben de la ciutadania i que més ràpid detecten les seues necessitats. Aquest document obria llavors la porta per a la confecció de plans municipals en el mateix sentit, cosa que s’ha posat en marxa a la ciutat d’Alcoi.

Ha sigut en el darrer plenari extraordinari celebrat de forma telemàtica el passat divendres a la ciutat dels ponts. Amb un únic punt a l’ordre del dia, l’objectiu de la seua convocatòria ha sigut donar llum verda a la confecció del Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social per a la ciutat dels ponts. Una mesura que ha comptat amb el suport de tots els grups polítics presents a l’Ajuntament d’Alcoi a excepció del partit d’ultradreta Vox. El seu representant ha canviat el sentit del seu vot en relació al que va comunicar en la Junta de Portaveus d’abstenció a en contra afirmant que el pla té connotacions ideològiques.

Altra de les formacions alcoianes que ha modificat el sentit del seu vot ha sigut el PP, que ha passat d’abstenir-se en junta de portaveus a votar a favor al plenari. Tot per a un pla que busca localitzar aquelles situacions de desigualtat i risc d’exclusió social que es donen a la ciutat. Una actuació considerada més que necessària tant des de l’Ajuntament d’Alcoi com des de quasi la totalitat de l’espectre polític alcoià, més encara amb la situació de crisi econòmica i social generada per la pandèmia del coronavirus.

Mitjançant el diagnòstic de les situacions personals i familiars, el Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social tractarà de complir amb un dels objectius fonamentals de l’Agenda 2030 que baralla la Unió Europea: acabar amb la pobresa. Una agenda que l’Ajuntament d’Alcoi ha convertit en un dels eixos de la seua acció política.