Home Destacats La Policia Local tramita 120 denúncies i escomet 117 controls a Onil...

La Policia Local tramita 120 denúncies i escomet 117 controls a Onil entre setembre i desembre de 2020

382
0
SHARE

La declaració de l’Estat d’Alarma en el que tota Espanya porta immersa pràcticament des del mes de març del 2020 ha provocat una multiplicació de la càrrega de treball per als cossos i forces de seguretat de l’Estat a tots els nivells. Un augment de càrrega laboral que arriba fins als cossos més menuts: les policies locals de cada municipi. Els seus agents han sigut uns dels grans responsables de que les mesures restrictives contra la pandèmia de la Covid19 hagen estat complint-se a cada població.

En el cas d’Onil -que a hores d’ara registra la màxima incidència del coronavirus a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb més de 4.000 casos per cada 100.000 habitants-, la Policia Local ha dut a terme fins a 237 accions relacionades amb les restriccions de l’Estat d’Alarma entre setembre i desembre de 2020. D’elles, 120 son sancions interposades pels agents per a aturar conductes o accions contràries a les legislacions temporals aprovades per a fer front a la pandèmia. Entre elles s’inclouen el mal ús de la mascareta, fumar en lloc prohibits o saltar-se el confinament o el toc de queda. En aquest sentit, el mes de novembre ha sigut el que més accions policials ha aglutinat: més de la meitat, 61.

D’altra banda, la Policia Local d’Onil ha dut a terme controls esporàdics en diferents localitzacions de la vila de les nines. Accions que formen part de la campanya de control d’actes vandàlics encetada pel cos de seguretat colivenc amb l’objectiu d’aturar aquestes conductes. Han sigut fins a 117 els controls duts a terme al terme municipal de la localitat amb especial atenció al Parc Balcó de la Foia (40). A banda d’això, els agents també vora 50 identificacions de persones i vehicles, més de 20 avisos de denúncia i una dotzena d’altres sancions, incloent ITV caducades, alcoholèmia o possessió de drogues.

La Policia Local d’Onil està en vies d’implantar el sistema Gescity, que millorarà els temps de resposta i gestió d’incidències per part del cos.