Home Alcoi Alcoi aprova el pressupost municipal per al 2022

Alcoi aprova el pressupost municipal per al 2022

377
0
SHARE

Aquest matí s’ha celebrat el ple de l’Ajuntament d’Alcoi per procedir a l’aprovació inicial del Pressupost General del municipi i la plantilla de personal per a l’any 2022.

Un pressupost per un valor de aproximàdament 72,5 milions i que ha obtés un 4,12% de pujada respecte al de l’exercici passat, convertint-se així, en el més alt de la història de la ciutat. També és important assenyalar que 7,8 milions provenen de subvencions de diferents Administracions en concret, 5,1 d’Europa i 2,7 de la Generalitat Valenciana, el que suposa un augment del 57,3 %.

Després de les negociacions amb els diferents grups polítics i després de conéixer ahir les propostes de Podem i Compromís que formaran part d’aquest presupost, aquest matí s’ha procedit a votar l’aprovació dels pressupostos.

El pressupost ha comptat amb els vots favorables de  PSOE, Compromís, Podem (17) i el regidor no adscrit, l’abstenció de Ciudadanos i Guanyar (3) i els vots en contra de PP i Vox (5).

Pel que respecta al capítol d’inversions hi ha destinats 13,5 milions, una xifra similar a 2021 on va significar un increment del 145%. En manteniment són 11 milions, que suposa un 15% del pressupost. En Polítiques Socials hi ha 5,8 milions, millorant així un 8%  respecte 2021. També hi ha un increment en les polítiques d’Ocupació, en concret el 6%  respecte 2021, on ja van augmentar un 479%. S’incrementa en altres aspectes com en Comerç, Turisme i pimes un 294% o en Seguretat i Mobilitat un 13%.

Vanessa Moltó, regidora d’hisenda de l’Ajuntament d’Alcoi ha volgut “agraïr les propostes de diferents grups polítics i la feina de determinats grups polítics que han suposat aconseguir inversions en la ciutat.”