Home Destacats Mònica Oltra: “s’està treballant perquè prompte estiga a disposició un edifici de...

Mònica Oltra: “s’està treballant perquè prompte estiga a disposició un edifici de Muro per a acollir persones refugiades d’Ucraïna”

0
SHARE

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mònica Oltra, ha informat que la Generalitat “té ja en marxa tres centres d’atenció temporal d’emergències” per acollir persones refugiades que vénen des d’Ucraïna “als albergs de l’IVAJ de Moraira, Benicàssim i Piles”, amb un total de 364 places.

Alhora, ha afegit que s’està treballant “perquè en les properes setmanes estiguen a disposició també l’alberg de Biar i l’edifici a Muro d’Alcoi” recentment adquirit per a la seua incorporació a la xarxa d’albergs de l’IVAJ, “per posar-ho a disposició de aquesta emergència humanitària”.

Oltra ha puntualitzat que la prioritat “és poder ubicar aquestes persones en habitatges i recursos de les entitats locals i socials i, en cas que calguera disposar de més places, es compte amb aquests albergs com a centres d’acollida complementaris”.

D’altra banda, ha destacat que, a través de la web posada en marxa per la Generalitat per canalitzar la solidaritat valenciana amb el poble ucraïnès, ja s’han completat 711 formularis posant a disposició de l’Administració recursos per a l’allotjament de les persones desplaçades, que estan “en fase d’estudi per veure si és viable la posada a disposició del sistema de protecció del Ministeri.

La vicepresidenta ha assenyalat que la majoria d’aquests formularis (466) han estat completats per persones particulars; 198 diversos organismes, que han ofert 1.535 places d’allotjament; així mateix, 33 provenen d’entitats locals i 14 d’entitats socials, amb un total de 378 places ofertes.

Oltra ha ressaltat que, per al Consell, aquesta demostració de solidaritat de la societat valenciana “no és una sorpresa, perquè som conscients que som un poble d´acollida” com s´ha demostrat en altres crisis humanitàries com la de Síria o la de l´Afganistan , i ha agraït “la seua implicació a les entitats, empreses i persones físiques”.

De forma complementària, la vicepresidenta ha informat que el Ple del Consell ha declarat d’interès general, per necessitats humanitàries, la utilització de les instal·lacions dels hospitals de campanya per a lluitar enfront a la COVID-19, per atendre les persones refugiades procedents d’Ucraïna i també en qualsevol emergència que us poguérem trobar per raons climàtiques, sanitàries o de qualsevol altre tipus”.

“Aquestes instal·lacions es podran situar a qualsevol lloc adequat quan siga necessari i destinar-se a l’ús més idoni que requereixin les necessitats conjunturals d’acollida i assistència de les persones refugiades”, ha afegit.