Home Alcoi Alcoi aprova un pressupost de 69,7 milions amb els únics vots en...

Alcoi aprova un pressupost de 69,7 milions amb els únics vots en contra de PP i Vox

465
0
SHARE

Aquest divendres 5 de febrer s’ha celebrat a Alcoi el plenari que hauria d’aprovar el pressupost municipal per a 2021. Un document del que ja es coneixia fa setmanes que anava a rebre l’aprovació de la majoria de la Corporació Municipal. Primer fou Compromís qui va confirmar que donaria el seu vot favorable, decisió a la que posteriorment es van sumar Podem i Ciutadans. Finalment Guanyar s’ha abstingut, mentre únicament PP i Vox han votat en contra del document.

Es tracta d’un pressupost expansiu, que augment la despesa pública per a fer front a les necessitats derivades de la crisi sanitària, econòmica i social del coronavirus. En total engloba 69,7 milions d’euros, un 16,5% més que en 2020 degut a que comprèn, entre altres, un major volum d’inversions amb les que tractar de crear ocupació a la ciutat. Un dels leitmotivs d’aquest document és tractar d’arribar a tots els habitants de la ciutat per a no deixar a ningú enrere amb la situació derivada del coronavirus.

Creació d’una empresa pública, activació del Museu de Camilo Sesto, descarbonització, augment d’ajudes socials i a la rehabilitació, implantació d’iniciatives Smart City… Són algunes de les prioritats d’un document que ha sigut aprovat en un plenari telemàtic i que ha estat marcat per les crítiques i l’intent de reprovació a l’Alcalde, Toni Francés, degut a les jornades que va residir a Penàguila en ple pic de la pandèmia. Una moció que no ha prosperat gràcies a la negativa de Podem.

El plenari també ha decidit la cancel·lació dels festiu locals davant la incertesa que genera la situació de la Covid19. Així, els dies establerts fins ara, 24 i 26 d’abril, seran en principi laborables. Aquesta decisió provocarà que la ciutat haja de plantejar altres dates per a celebrar les Festes de Moros i Cristians, si l’evolució sanitària dels coronavirus i la vacunació ho permeten.