Home Cultura La pandèmia deixa a Ibi sense la Festa dels Geladors amb la...

La pandèmia deixa a Ibi sense la Festa dels Geladors amb la que el gremi dona el tret d’eixida a la temporada

255
0
SHARE

Aquest dissabte 6 de febrer hauria de ser la data en que la vila d’Ibi celebrara la seua tradicional Festa dels Geladors. Aquesta professió ha sigut una de les que ha configurat la història de la localitat, senbt una de les primeres que es duien a terme en ella des de fa segles. Moltes famílies viuen encara a Ibi de la producció de gelats que posteriorment venen per tota Espanya i part de l’estranger. Precisament la Festa dels Geladors marcava l’inici de la temporada del gelat, a partir del qual els geladors abandonaven Ibi fins la tardor per a vendre gelat després de produir-lo.

La pandèmia de la Covid19 impedirà que els iberuts celebren enguany la Festa dels Geladors. La Plaça La Palla no albergarà aquest dissabte a centenars de persones per a tastar els primers gelats de l’any degut a les restriccions per la presència del coronavirus. No obstant, els propis geladors, l’Ajuntament d’Ibi i l’Arxiu Municipal han volgut recordar-la amb informació i una xicoteta mostra històrica de la tasca dels geladors iberuts durant la seua temporada de vendes.

Així, l’Arxiu Municipal alberga una exposició fotogràfica al voltant de la història dels geladors de la localitat. Aquesta festivitat fou recuperada al 1987 i es celebra des de llavors de forma ininterrompuda a la vila joguetera.