Home Alcoi Alcoi aspira a aconseguir 2,2M€ en ajudes de l’IVACE per a continuar...

Alcoi aspira a aconseguir 2,2M€ en ajudes de l’IVACE per a continuar millorant els polígons industrials

0
SHARE
Polígons 'El Clerge' a la ciutat d'Alcoi.

El Consistori confia que la Generalitat cobrisca un 80% de les inversions, per la qual cosa reserva 600.000 euros per a cobrir la part municipal.

L’Ajuntament d’Alcoi ha elevat a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) una proposta per a optar a ajudes per a actuacions en àrees industrials per valor de 2.248.298,55 euros. El Consistori confia que la Generalitat assumisca fins al 80% d’aquesta quantitat a subvencionar, per la qual cosa ha previst una partida de 623.903,71 euros en els seus pressupostos per a poder assumir el cost restant de la inversió.

El Regidor d’Indústria, Jordi Segura ha subratllat que “es tracta d’una proposta completa i ambiciosa, que recull les principals reivindicacions de les empreses i que contribueix al nostre pla de millorar totes les àrees industrials d’Alcoi per a fer-les més competitives i atractives”.

L’edil confia que la subvenció de l’IVACE cobrisca el màxim percentatge de la inversió, contribuint així a materialitzar aquest projecte i ha recordat que, en els últims anys, “l’Ajuntament d’Alcoi ha invertit set milions d’euros en actuacions en les diferents àrees industrials de la ciutat”.

El projecte presentat per a 2023 a la Conselleria ha sigut consensuat amb la Cambra de Comerç, representants dels polígons i de les associacions empresarials FEDAC, Dato i Jovempa, que van participar en una reunió on es van recollir les principals necessitats del sector.

Cotes Baixes, la major inversió

El polígon industrial Cotes Baixes, que té una EGM constituïda, concentrarà quasi la meitat de la inversió prevista, amb projectes valorats en 1.099.827,55 euros, entre els quals destaquen la millora de l’accessibilitat als carrers A, B i C, la connexió per a vehicles de mobilitat personal entre els carrers A, B, C i E, així com la millora de la part baixa del talús del carrer B.

A això se li sumen la creació d’un pas intel·ligent en la intersecció del carrer B amb l’avinguda de la Hispanitat i d’un altre al carrer C, davant de l’IES Cotes Baixes; una rotonda en l’encreuament de Mirasierra; un pas subterrani en la rotonda Nord i la millora de la xarxa d’hidrants del polígon.

En el polígon industrial Cotes Altes s’ha proposat millorar la jardinera del carrer Filà Cordó i seguir amb la renovació de façanes. També es durà a terme una actuació en el col·lector existent al carrer Filà Aragonesos i es crearà un directori d’empreses en l’entrada del polígon. En conjunt, per a aquesta zona industrial hi ha projectes valorats en 160.666 euros. A més, tant en Cotes Altes com a Cotes Baixes s’implementarà una xarxa de càmeres de vigilància i de lectura de matrícules.

Al Castellar, les actuacions es centraran sobretot en la intersecció de la carretera de Banyeres amb el carrer Corporació Musical Primitiva i la rotonda de Sotarroni, que els industrials demanen que siga remuntable. Aquestes actuacions estan pressupostades en 250.100 euros.

Millores vials al Santiago Payà

Pel que respecta al polígon Santiago Payá, està prevista la reconstrucció del ferm de la calçada i la vorera en la glorieta situada al carrer Filà Asturians, el tractament integral de la senyalització horitzontal al carrer Filà Benimerins, l’ampliació del mur perimetral per a protegir el desnivell existent entre el carrer Filà Benimerins i la riba del riu Barxell, a més de la reparació de la vorera.

També es repararà el col·lector existent en la glorieta entre els carrers Filà Benimerins i Filà Andalusos; es senyalitzarà el Santiago Payá amb un cartell, com en la resta de polígons i s’ampliarà la col·locació de bol·lards en la rotonda. En conjunt, per a aquest polígon es preveu una inversió total de 288.535 euros.

Finalment, en La Beniata, on la inversió prevista és de 449.170 euros, es plantegen tres actuacions la reurbanització dels carrers Filà Navarros i Filà Verds, incloent-hi la canalització del cablejat aeri, la reurbanització de la carretera Font Roja i la construcció d’una mini glorieta al carrer Filà Navarros.